Vuoden ensimmäinen juttu

Tämä puutarhabologi on ollut elämässämme jo pitkään. Aloitin kirjoittamisen maaliskuussa 2012. Takana seitsemän antoisaa ja ihanaa bloggauksen täytteistä vuotta. Lähes viisisataa blogijuttua ja parikymmentä puutarhavideota myöhemmin olemme tilanteessa, jossa meillä alkaa jo kahdeksas blogivuosi.

Joka vuosi innostun silti uudestaan, ja tulevan puutarha- ja blogivuoden suunnitelmat pyörivät ajatuksissa. Henri pyörittelee puutarhaideoitani, ja jalostaa niitä.

Puutarhakuonomme odottaa jo innolla kevään tuoksuja.

Pohdinta vaihtoehdoista ja vuoden suurimmista projekteista on aktiivisessa suunnitteluvaiheessa. Joka vuodelle otamme yleensä pari isompaa asiaa tai puutarhaprojektia toteutus- ja työlistalle. Se on ollut toimiva tapa saada aikaan isot linjat ja aikaa vievät asiat. 

Kävin kirjastosta lainaamassa vinon pinon puutarhakirjoja, tai ehkä enemmänkin inspiraatiokirjoja. Varsinaiset puutarhan tietoteokset ovat jo niin tuttuja, että niitä en kaipaa mutta kaikenlaiset innostavat ja johonkin aiheeseen tai teemaan sidotut kirjat sitten sitäkin enemmän.  Tällä hetkellä lukunipusta löytyvät kirjat mm. pelargoneista, puutarhaideoista, kierrätyspuutarhasta, ”puutarhasisustamisesta”, puutarhan tuholaisten torjunnasta, kasvihuonekasvatuksesta, omavaraisuudesta ja yrteistä. Osa lainattuja, osa omia. Selailen ja luen usein kirjoja uudelleen eri vuodenaikoina, niistä jää nimittäin aina uusia ajatuksia ja ideoita mieleen jalostumaan.

Vuoden ensimmäisen päivän iltana kävin myös siemenpussit läpi. Kun teen siementen hankintalistan, tiedän sitten huomioida ne, joita jo löytyy. Viime vuonna keräsin myös omia siemeniä mm. maissista, herneistä, salkopavusta ja chileistä. Huuto.netistä tein kaupat mm. pelargonian siemenistä. Vielä viljelysuunnitelmat eivät ole ihan jäsentyneet, mutta ei tarvitsekaan sillä onhan tässä aikaa 😀

Kohta on muuten jo ensimmäisten esikasvatusten aika. Sitä silmällä pitäen olenkin jo aloittanut keräämään kylvöastioita. Niihin käy hyvin kananmunakennot, lihojen pakkausboxit ja muut sellaiset. Pyrin kierrättämään mahdollisuuksien mukaan, joten pestyjä ja useamman vuoden käytössä olleita valmisruukkuja löytyy myös. 

Postiluukkuun kolahti vuoden ensimmäinen siemenkuvasto. Niitä tulee nykyisin varsin vähän enää paperisina. Onhan siinä oma viehätyksensä tässä digimaailmassa selailla sivuja ja tehdä merkintöjä. Miinuksena taas se, ettei haku niistä ole niin nopeaa. 

Myönnän, viherpeukaloa tykyttää jo kovasti! Tästä se taas lähtee, kiva että olet mukana.

Jokos siellä ruudun tuolla puolen intoillaan tulevasta?

Tässä yhteydessä muistutuksena että voit nyt kirjoittaa kommenttisi tuohon alle kommenttikenttään täysin ilman kirjautumista tms. Vaikka ihan anonyymisti, jos haluat. Arvostamme todella kommentteja, joten skrollaa vähän alaspäin – jätäthän jäljen käynnistäsi ja ajatuksen siemenen itämään 🙂 Kiitos. 

Kerro muillekin:

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)