Värikkäitä esikoita

Kaunista kukkaloistoa saa tähän aikaan vuodesta helposti kukkakaupoista ja puutarhaliikkeistä. Tällä hetkellä valikoimissa on runsaasti erilaisia ja erivärisiä tulppaaneja sekä esikoita.

Ostin meille muutaman erivärisen esikon. Tarkoitus on ennenkaikkea istuttaa ne myöhemmin keväällä ulos puutarhaan, mutta kyllähän näistä on paljon silmäniloa täällä sisälläkin ennen sitä.

Esikot

Esikko on monivuotinen kasvi, joten keväällä sen voi istuttaa ulos jolloin sen kukinnasta saattaa hyvällä onnella päästä nauttimaan myös tulevina vuosina. Näitä esikoitahan kylvin siemenestäkin viikonloppuna. Kokemuksesta tiedän, että sisälle ostetut esikot on kohtuullisen hankala saada pysymään hengissä siihen asti, kun ne ovat ulosistutettavissa – mutta aina kannattaa yrittää.

Viileä ja valoisa paikka on hyvä sisällä, ja esikkoa tulee kastella runsaasti muistaen kuitenkin että mullan tulisi kuivahtaa kevyesti ennen seuraavaa kastelua. Jos kukka kuivuu liikaa kellastuu lehdet ja se kuihtuu kasaan. Esikot voi siirtää yöksi viileämpään tilaan jos sellainen löytyy.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)