Valaistus puutarhassa

Tämän vuoden puutarhaprojekti on valaistus. Lue valaistusprojektin alkusanat tästä.

Emme halua puutarhaamme myllättävän rajusti, joten lähdemme ajatuksesta helppoa ja vaivatonta sekä ennen kaikkea puutarhaa ja sen kasvillisuutta säästävää.

Pihan ja puutarhan valaistukseen löytyy markkinoilta monenlaista ratkaisua ja valmistajaa.

Olemme päätyneet puutarhavalaistuksen suhteen itseasennettavaan ja helposti laajennettavaan sekä jatkettavaan valaistuskokonaisuuteen. Raskaita ja puutarhaa tuhoavia kaivuutöitä ei tarvitse näin ollen tehdä juuri ollenkaan ja valaistuksen saa kytkettyä suoraan pistorasiaan töpselillä. Sähköasennuksia ei siis myöskään tulla miettimässämme ratkaisussa tarvitsemaan.

Nykyisin pääosin ulkovalaisimissakin käytetään jo LED- tekniikkaa, joka tekee valaisimista myös energiapihejä valaistustehon kärsimättä.

Valoa pimeneviin kesäiltoihin tuodaan ainakin terassille tunnelmavalaistuksen muodossa ja polkujen varteen siten että valaisemme kaikki tärkeimmät kulkuväylät. Tämä tuo turvallisuutta puutarhassa liikkumiselle. Kohdevaloin valaistaan kasvihuonetta siten, että valaistus on hyödynnettävissä myös talven pimeillä keleillä.

kasvihuone talvella

Lisäksi olemme löytäneet puutarhaan soveltuvia koristevaloja ja hauskoja uusia erilaisia valaisimia joita laitamme sinne tänne tuomaan leikkisyyttä ja katseenvangitsijoita puutarhan sopiviin kohtiin.

Terassin tunnelmavalaistus tullaan asentamaan ensin ja tästä valojen upottamisesta terassin rakenteisiin tehdään video joten pääsette näkemään miten kaikki tapahtuu.

Terassi tyhjennettynä kalustuksesta, pian tapahtuu..!

terassi ennen pesua

 

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)