Uudet omenapuut vanhoista varttamalla

Olemme blogissa ja videoissa kertoneet, kuinka kesäpaikallamme on upeita, ainakin vuosikymmeniä vanhoja omenapuita. Puut alkavat olla jo hieman kärsineen näköisiä ja sado ei päätä huimaa – mutta keväinen kukinta on huumaava. Vanhoista lajikkeista ei kuitenkaan tarvitse luopua vaan niistä voi varttamalla ja ammattiapua käyttämällä luoda uudet vastaavat lajikkeet!

Meillä napsaistiin puista viime kevättalvella varttamista varten pätkät joista lähdettiin luomaan meille uudet puut. Nyt on ensimmäinen H- hetki käsillä kun pääsimme näkemään ensi kertaa uudet omenapuut. Kävimme noutamassa meille varttamalla luodut uudet omenapuut Urjalan Pölkinvuoresta.

Miten omenapuut on vartettu, miten ne pitäisi istuttaa, mikä ihme on Pölkinvuori ja Pölkinvuoren Kasvimaailma. Monta kysymystä johon vastaamme tällä videolla. Mukana Pölkinvuoren Kasvimaailman Veli-Pekka Weckman.

Vanhoja puita emme aio silti vielä kaataa, ne saavat kasvaa ja kukoistaa niin kauan kuin ne vain jaksavat. Keväinen upea kukinta on todellakin sen arvoista ja täysikokoinen puu luo myös korvaamattoman tunnelman pihapiiriin.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)