Ulkoverhousremontti on valmis!

Ulkoverhousremontti rintamamiestalossamme on saatu päätökseen ja lupasin kuvia lopputuloksesta. On se todettava, ettei hieno puutarha pysty peittämään rumaa taloa, ja talon ulkonäkö vaikuttaa kokonaisuuteen valtavasti. Kaunis talo ja siihen sopiva puutarha luovat yhdessä miljöön, jossa mieli ja katse lepäävät.

Vai mitä sanotte? Onnistunut muutos – tarkoituksena oli saattaa talo näyttämään siltä kuin sen pitäisi. Erikoista nimittäin on, että tähän 50- luvun alussa valmistuneeseen taloon ei koskaan ole laitettu lautaverhousta, vaan nuo rumat mineriitti- levyt. Alkuperäisissä rakennuspiirrustuksissa on pystyrimalaudoitus, ja sellainen laitettiin nyt tilalle.

ENNEN JA JÄLKEEN KUVAPARI

Kantavana ajatuksena oli tehdä huolellinen ulkoverhousremontti säilyttäen talon tyyli ja hengittävä rakenne. Vanhat Minerit levyt purettiin itse, urakkana teetimme uudet pinnat: seinään laitettiin huokolevy tuulensuojaksi ja sen päälle ristikoolaus ja tämä perinteinen pystyrimalaudoitus.

Tässä syntyy jo uutta laudoitusta. Jännä on, että tuon huokolevyn (tuulensuoja) vaikutuksen huomaa sisällä jo heti, vedontunne on poissa. Oma haaste tämän talon remontoinnissa oli korkeus, tuonne päätyharjaan on noin 8 metriä joten telineet olivat tarpeen.

ULKOVERHOUSREMONTTI

Remontti lähti nopeasti käyntiin kun sopiva tekijäyritys löytyi. Halusimme tehdä arvovalinnan, ja valita tekijäksi pienyrityksen suurien firmojen sijaan. Muutaman tarjoajan joukosta löytyi yritys, joka vakuutti selvällä ammattiylpeydellä joka oli kuultavissa paitsi puheista myös nyt nähtävissä olevasta työnjäljestä. Olimme samalla aaltopituudella heti ja meidän toiveet kuunneltiin. Parin viikon päästä ensitapaamisesta urakka jo käynnistyi ja uusien pintojen laittoon meni noin 2, 5 viikkoa.

Ulkoverhousremontti tehtiin huolella ja jämptisti, aikataulut pitivät (alittuivat itseasiassa) ja lopputuloksessa ei ole moitteen sanaa. Todella huolellista työtä. Omien erinomaisten kokemusten perusteella voimme suositella TPH Remontti Oy:tä, joka on Järvenpääläinen yritys ja toimii täällä eteläisen Suomen alueella. Löytö, sanoisin. Haluan painottaa että julkinen suosittelu ei ole tuonut meille minkäänlaista rahallista etua, teemme sen vilpittömästi omasta vapaasta tahdostamme sillä on ilo kehua suomalaista pienyrittäjää joka tekee sen minkä lupaa ja huolella.  Niin tyytyväisiä me tähän olemme että ajattelimme laittaa hyvän kiertämään.

KELTAINEN SE OLLA PITÄÄ

Maalaus tehdään itse siitä syystä että valitettavasti lautoja ei saa perinteisillä hengittävillä öljymaaleilla maalattuna, vaan ainoastaan lateksilla.  Sitä emme halunneet sillä teemme kaikki remonttimme perinteitä kunnoittaen ja haluamme säilyttää talon hengittävyyden. Laudoitus tehtiin maalaamattomasta puusta. Öljymaalia on tarkoitus sutia kevään kuluessa ja talosta tulee oljenkeltainen valkoisilla nurkka- ja ikkunanpieluslaudoilla. Myös ulko-ovet maalaan tässä yhteydessä, todennäköisesti tummanharmaiksi.  Ai että. Kyllä kelpaa – keltainen värinä tuo mahtavan kontrastin rehevään puutarhan vihreyteen ja on sävynä talon tyyliin sopiva. 50- luvulla talot olivat vaaleita vaniljan, beigen, keltaisen tai vihreän sävyisiä. Autotallimme on keltamultamaalilla maalattu joten sopii sekin sitten kokonaisuuteen.

ULKOVERHOUSREMONTIN KUVIA LOPPUTULOKSESTA

(Klikkaamalla kuvaa näkyy se suurempana ja jos vielä isompana kaipaat klikkaa vielä kerran)

Kerro muillekin:

8 Comments

 • Pihan vuosi

  Sama homma meilläkin edessä, vaikkakin meidän pitää vain uusia vanha kärsinyt puuverhous. Kyllä tuolla on iso vaikutus koko tontin ilmeeseen.

 • Sanni

  Hei!

  Huhuilen tänne vanhaan postaukseen siinä toivossa, että ehdit ja hoksaat vielä tulla tänne vastaamaan… Ulkovuori näyttää upealta! Meillä on myös pystyrimalaudoituksen asennus edessä ja mietinnässä on puutavaran koko. Minkälaista sahatavaraa teillä käytettiin? Mittasuhteet näyttävät omaan silmääni täydelliseltä 🙂 Entä miten tuo jatkaminen tehtiin – onko laudat ja rimat vain leikattu viistoon ja asennettu ihan vastakkain? Ja vielä: onnistuiko maalaaminen vasta paikoillaan hyvin (seinän ravistuessa ei paljastu maalaamatonta pintaa)?

  • Henni - Puutarha49

   Hei, Ihan käsittelemätöntä puuta käytimme. Perinteinen rimalaudoitus jossa kaksi lautaa ja niiden päälle raon peittoon tuo rima. Talon maalaaminen on aina haasteellista, ja meillä mittasuhteet tekivät omat haasteensa. Mutta halusimma hengittävän öljymaalin, jollaista ei voi saada lautoihin valmiina ja toisaalta lautaa menee niin paljon taloon ettei olisi ollut mahdollista maalata itse lautoja valmiiksi. Tämä öljymaali myös kuivuu noin 2 viikkoa joten 😀

   Meillä ulkovuorausremontti tehtiin talvella. Toukokuussa sitten maalasimme. Ja toki tulevat maalikerrokset sitten viimeistelevät lopputuloksen. Kaikinpuolin olemme olleet tyytyväisiä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)