Tuholaisia sisäkukissa!

Tuholaisia mun ihanissa jouluruusuissa! Tänään aamulla meinasi kahvit mennä väärään kurkkuun kun katse osui keittiön pöydällä oleviin jouluruusuihin. Ostin ne joulun aikaan tarkoituksena siirtää ne keväällä puutarhaan. Niissä oli selvästi elämää – siis tuholaisia. Yöks. Ja paljon!

jouluruusu tuholaiset

Olin jo muutaman päivän ajan ihmetellyt kasvin lehtien värin muuttumista rehevän vihreistä hailakan vaalean vihreiksi. Tässä lienee syy.. Jopa näissä kuvissa ötökät näkyvät selvästi. Käsittääkseni ne ovat jonkin sortin kirvoja, ja niitä on kyllä todella reilusti.

Hetken mietin että millä torjuntakeinolla lähden liikkeelle, sitten muistin että puutarhatarvikekorissani taitaa olla jotakin torjuntainetta jota olen saanut testattavaksi. Löysinkin torjuntasprayn –  jotenkin kuvittelisin myös suihkutettavan aineen olevan nopein vaikutukseltaan ja tämä jo esteettinenkin haitta keittiön pöydälläni saataisiin kuntoon niin pian kuin mahdollista. Mene ja tiedä. Mutta yritetty on.

 

Suihkutin kasvit kauttaaltaan Natria hyönteisten torjunta-aineella. Se on elppokäyttöinen luonnon pyretriiniä sisältävä tuhohyönteisten torjunta-aine joka soveltuu kirvojen, kilpikirvojen, villakilpikirvojen, jauhiaisten ja ripsiäisten sekä kehrääjäpunkkien torjuntaan. Käyttömahdollisuudet ovat laajat niin sisäkasveista kasvimaalle ja kasvihuoneeseenkin. Käy muuten luomuviljelyyn mistä iso plussa.

Nyt odotellaan tuloksia!

Kirvojen torjuntaan voi käyttää myös perinteisempiä menetelmiä. Shokkihoitoa kirvoille voi antaa laittamalla kasvit hetkeksi kylmään suihkuun. Myös erilaisia kotitekoisia liuoksia voi kokeilla, niistä perinteisin lienee mäntysuovasta tehty (tämä resepti Martoilta)

Mäntysuopaliuos

  • 2 -3 dl mäntysuopaa
  • 10 l vettä

Käytä kirvojen, perhos- ja pistiäistoukkien sekä muiden pehmeäihoisten hyönteisten torjuntaan. Ei suositella havukasveille. Mäntysuopaliuos  vahingoittaa myös pehmeäihoisia hyötyhyönteisiä, esimerkiksi leppäpirkon toukkia.

Torjuntavoittoa odotellessa mukavaa viikonloppua!

 

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)