Trumpettikukka kukkii

Kesäkuun puolivälissä kirjoitin jutun trumpetti- eli pasuunankukasta, jotka hankin. Meillä on kaksi erilaista trumpettikukkaa, ja nämä ostin n. 10- senttisinä taimina joissa ei ollut kuin lehden alut. Toisin on nyt 🙂 Lue juttu tästä

Nyt on ensimmäinen trumpettikukka kukassa! Ja värikin on paljastunut, se on hennon vaaleanpunainen. Kukka näyttää nupulla ollessaan hauaskasti valkoiselta/limenväriseltä, mutta kukan avautuessa se on selvästi hennon roosa. Mahtavan kokoiset kukat, ja niitä on paljon. Toinen trumpettikukka ei vielä näytä kukkimisen merkkejä, ja se on lehdistöltäänkin aivan erilainen kuin tämä kukkiva. Nämä kasvit pyrimme talvehdittamaan onnistuneesti ja toivottavasti siinä onnistutaan jotta saamme nauttia ensi vuonnakin kukinnasta. Trumpettikukka on ollut nyt noin kuukauden kasvihuoneessa ja ilmeisesti tämä lämpö viritti sen kukintaan vielä näin ekana kesänä.

Trumpettikukka Trumpettikukka Pasuunakukka Trumpettikukka Pasuunakukka Trumpettikukka Pasuunakukka

Kerro muillekin:

4 Comments

 • Jouko Kantola

  Hei! Anopilla on 2 m:n korkuinen Trumpettikukka (about 8v.). Kesällä se oli terassilla ruukussa, ja pudotti kaikki lehtensä pari viikkoa sitten (oli aika lähellä hallaa yöllä). Toimme kukan sisään, se alkoi tehdä nuppuja yht. n. 20. Niistä on nyt 4 auennut ja tuoksu huoneessa on niin voimakas, ettei vanharouva 90 v. voi hengittää! Kysyisin, onko tuoksu vaarallista henkilölle, jolla on hengitysvaikeuksia muutenkin? Anoppi pitäisi kukan mielellään kaikkien nuppujen avautumiseen asti, jotta kaveritkin pääsisivät näkemään koko komeuden… Taidamme saada uuden asukkaan siksi aikaa…

  • Henni - Puutarha49

   Hei. Tässä kannattaa kuunnella itseään ja omaa oloa. Siirtää kasvia tarvittaessa tilaan, josta tuoksu ei niin voimakkaasti tule tai poistaa vaikka osan nupuistä jolloin tuoksumäärä on vähäisempi. Tuskinpa tuo tuoksu vaarallinen on, mutta jos se aiheuttaa hengenahdistusta niin sitten asia on eri juttu. On varmasti upean näköinen kukka! Meillä trumpettikukan talvehtinut pistokas oli kasvihuoneessa kesän, mutta ei ehtinyt vielä kukkaan – taisi kasvattaa juuristoa tämän vuoden. Korkeutta kasvilla on kuitenkin toista metriä, ja siitäkin lehdet varisevat nyt ja onkin aika siirtää se talvehtimaan sisälle.

 • Tarja

  Olisi mielenkiintoista kuulla jatkossakin pasuuna-/trumpettikukkien kukkimisen edistymisestä? Itse ihastuin niihin viime talven Kolumbian matkallani ja ostin sieltä siemeniä. Siemenet itivät ja kasvit kasvoivat pieniksi taimiksi. Yhden taimen jätin kokeeksi kukkapenkkiin. Taimet eivät tietenkään vielä viime kesänä kukkineet, mutta toivon, että ensi kesänä voimistuvat ja kukkia on joskus odotettavissa. Talven pidän niitä viileällä kuistilla.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)