Tomaatit säilöön

Viikonlopusta tuli hieman erilainen, kiitos Rauli myrskyn. Vietimme viikonloppua maalla ja sähköt lähtivät lauantaina iltapäivällä palaten vasta tänään. 22 tuntia meni sähköttä. Olimme aloittaneet remontin teon jonka sähkökatko tehokkaasti keskeytti kun ei ollut sirkkelissä virtaa eikä naulapyssy toiminut. Sen sijaan tulikin levättyä. Remonttikin edistyi tänään sähköjen palattua.

kurkku

Puutarhahommat jatkuivat kotiin päästyä. Perinteinen iltakierros kasvihuoneessa, jolloin tarkistan kasvustot, täytän vesisäiliön ja kerään satoa. Kasvihuone tuottaa tällä hetkellä hurjaa kyytiä satoa. Kurkkuja tulee todella paljon, koko kesän ajan. Jännä miten kesät vaihtelevat, tällaista kurkkusatoa ei ole nähty aiemmin. Taimia meillä on kaksi. Kurkkuja riittää jaettavaksi tutuillekin lähes päivittäin. Kurkun taimet eivät myöskään ole vielä ränsistyneet, vaan kasvavat terhakkaasti satoa tuottaen ja kukkien.

Tomaateista kypsyy parhaillaan pääsato. Meillä on kirsikkatomaatteja ja runkotomaatteja, osa keltaisia lajikkeita. Keräsin peräti 10 litran ämpärillisen kukkuroilleen tomaatteja. Houkuttelevan näköinen kori täynnä itse kasvattamia – kuinka onnelliseksi pieni asia voikaan tehdä.

Päätin tehdä niistä tomaattimurskaa, jonka pakastan kerta-annoksiin. Murskaan käy myös vähän haljenneet tomaatit (kunhan niissä ei ole hometta). Irroitin kannat tomaateista ja huuhtelin ne. Iso kattila täyteen tomaatteja. Sekaan yhden valkosipulin kynnet, suolaa, ruokalusikallinen sokeria ja vähän mustapippuria. Vajaan puolen tunnin keittämisen jälkeen soseutin sauvasekoittimella ja jätin vielä pariksi tunniksi hyvin pienelle teholle keittymään.

Ah mikä tuoksu keittiössä leijaileekaan. Nyt odottelen kattiloiden jäähtymistä jonka jälkeen pääsen pakastuspuuhiin.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)