Vanha tiili- miten hyödyntää vanhoja tiiliä puutarhassa?

Myönnän olevani kierräysfriikki, ja pidän vanhasta, rustiikkisesta ja romuromanttisesta tyylistä. Vanhaa hyödyntämällä saa aikaan uniikkeja ratkaisuja, jotka ovat aina myös persoonallisia. Olemme hyödyntäneet puutarhassamme vanhoja tiiliä lukuisissa eri paikoissa ja tarpeissa. Tästä löydät kaikki tiilijutut blogitamme.

Miten vanhoja tiiliä voi hyödyntää? Tiilien käyttäminen puutarhassa? Mitä tiilistä voi tehdä? Millaisia ideoita tiilien käyttöön? Tästä toivottavasti inspiraatiota tiilihommiin!

Tiili-idea: nurmikon ja istutusalueen rajauksen voi toteuttaa myös ympyrän muotoon vanhoilla tiilillä. Väleihin on valettu betoni. Kaunis ja arkea helpottava juttu!

tiiliympyrä

Tiili-idea: kukkapenkin reunukset, kohopenkit, pergolan tiilipylväät (ovat muuten ns. valepylväät, pergolan kattorakenteen kannatuspalkki menee maahan asti (maassa teräsjalka), ja tiilikehys on muurattu vain ympärille ulkonäkösyistä 🙂

pergolan luota, tiilien hyödyntäminen

Tiili-idea: Vanhoista tiilistä voi latoa lattian vaikka mihin. Meillä se toteutettiin pergolaan. Tiili ei ole ikuinen materiaali, ja voi rapautua, haljeta tms. talven aikana, mutta toisaalta se on niin kaunis ja rikki menneet on helppo korjata vaihtamalla ehjä tiili tilalle.

tiililattia

Tiili-idea: Istutusalueen reunukset saa tiilillä juuri haluamansa korkuisiksi ja muotoisiksi. Kaareva muoto vaatii hiukan tiilten naputtelua, mutta lopputulos on mielestäni kaiken vaivan arvoinen

Tiilikaari kruunaa tuijaryhmän

 

Tiili-idea: Keittiöpuutarha laatikoiden etureunat ladottiin tiilistä kahdestakin eri syystä: tiilet voi helposti nostaa pois jos haluaa vaihtaa koko laatikon maaperän. Toinen syy oli se, että tiilillä saatiin helposti haluttu kaareva muoto. Huomaa myös keittiöpuutarhan keskellä oleva tiiliympyrä – ympyrän keskellä kasvaa aina joku kesäköynnös tms.

keittiöpuutarha tiilistä

 

Mikäli sinulla on lisää ideoita, kommentoi ja jaa kaikkien käyttöön! Inspiroivia kevätpäiviä 🙂

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)