Talvivaurioita ja myyrätuhoja


MYYRÄTUHOJA TULPPAANIPENKISSÄ

Viime päivien puutarhahommien yhteydessä olen kiinnittänyt huomioita siihen että pihalla, talon sivulle tulevan keittiöpuutarhan paikalla erityisesti on hämmentävän paljon myyränkoloja. Myyrät kyllä kaikkovat kun pihalla aletaan liikkua ja lumi ei enää tarjoa suojaansa, mutta ilman tuhoja ei tästä ole selvitty.

Istutin syksyllä uuteen penkkiin tuijien ympärille kuutisenkymmentä tulppaania. Eilen huomasin että tulppaanit ovat kyllä nousseet maasta, mutta myyrä onkin herkutellut niiden sipuliosat massuihinsa. Tällaisia varrenpätkiä nousi penkistä kymmeniä. Vain muutama tulppaani säilyi. Huoh.

TALVITUHOJA PAJUAIDASSA

Pajuaita kesällä.

Kadun puolella meidän tonttiamme rajaa n. viisi vuotta sitten tekemämme elävä pajuaita.

Kyseessä on ns. Belgialainen ristiinpunottu pajuaita, joka on varsin kaunis niin talvella kuin keväälläkin. Harmiksemme joka kesäkauden aikana pari aidan pystypajua saa siipeensä, ja kuolee pystyyn joten paikkaushommia joudutaan tekemään vuosittain.

Pajuaita on todella kaunis ja näyttävä, helppo tehdä ja edullinen toteuttaa. Mutta jos et pidä aidan leikkaamisesta, älä edes harkitse. Siperianpaju kasvaa metritolkulla kesän aikana, joten leikkaamista ja oksanpätkiä riittää. Pajuaita herättää paljon huomiota ja kiinnostusta, ja olemme pitäneet siitä kovasti. Mutta..

Tänä vuonna ei sitten riitäkään paikkaaminen. Katolta alas romahtanut lumikuorma (jota oli paljon) on tehnyt pysyvää ja pahaa tuloa aidalle usean metrin matkalle. Aita on katkennut ja vääntynyt, eikä tässä auta kuin poistaa aita vähintäänkin vaurioituneelta matkalta. Päätimme kuitenkin, että nyt saa aidan korjaaminen riittää – poistamme pajuaidan ainakin tästä etupihan ja kadun väliltä ja laitamme tilalle kuusiaidan.  Kuusiaita on miehen iän kestävä, talvellakin kaunis ja vähän hoitoa tarvitseva. Pajuaitaa jää kuitenkin edelleenkin pihallemme, sekä elävä pajumaja joten täysin emme tästä kauniista aitatyypistä luovu.

Kuva maaliskuulta 2012. Elävä pajuaita on saanut tuta lumen voiman.
Pajuaita on vääntynyt ja katkennut katolta tippuneen lumen vaikutuksesta.
Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)