Talvivalkosipuli Germidour ja Therador

Talvivalkosipuli on perinteistä valkosipulia kookkaampi ja sen maku on voimakkaampi kuin tavallisessa valkosipulissa. Kynnen kalvo lähtee helposti irti, mikä helpottaa ruoanlaittoa ja valkosipuli sopii lähes kaikkeen ruoanlaittoon.

Ostin upeita luomuviljeltyjä talvivalkosipuleita. Mietin hetken lajikevalintoja, sillä vaihtoehtoja on useita. Onneksi muutamalla sipulilla pääsee jo kasvattamisen iloon, sillä  yhdestä sipulistatulee noin kymmenkunta kynttä eli uuden sipulin alkua. Valitsin kaksi talvivalkosipulilajiketta: Germidour ja Therador

talvivalkosipulitGermidour talvivalkosipuli

Ranskalainen kaunotar 🙂 Ranskasta peräisin oleva kaunis valkosipuli, jonka maku on samalla mieto ja täyteläinen. Sen mainitaan olevan ”juuri oikea lajike kypsytettäväksi uunissa tai grillissä”. Sipulin koko 60 + mm ja kynsiä on yleensä 10-15 kpl. Lajike on erittäin aikainen, tunnettu ja luotettava talvivalkosipuli. Germidour tuottaa suuria, mietoja, mutta silti aromikkaita valkosipuleita. Varret voi letittää.  (pst, klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi).

Therador talvivalkosipuli

Myös alunperin ranskalainen lajike, jolla on kaunis punertava väri. Theradon  talvivalkosipuli selviytyy hyvin myös haastavammissa olosuhteissa, on kestävä ja helposti viljeltävä. Satoisa: sipuliin tulee jopa 12-17 hyvän kokoista kynttä.

Talvivalkosipuli istutetaan yleensä syys-lokakuussa.  Myöhemminkin voi istuttaa, mutta talvehtimisen kannalta olisi hyvä jos istukkaat ehtisivät juurtua.  Itse aion laittaa nämä pistokkaat tänään tai huomenna maahan, ja palaan silloin istutusvinkkien ja fiilisten kera asiaan. Muutoin lähipäivät sujuvat erilaisissa askareissa, mutta kyllä sitä haravan varteenkin täytyy tarttua ja kelata nurmikoita ruohonleikkurilla (jolloin lehdet samalla silppuuntuvat).

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)