Talven sininen hetki

Sininen hetki puutarhassa osui aamun hämärään. Lunta on valtavasti ja puutarha on kuorruttunut kauniin lumiharsopeitteen alle.

Tänä talvena on riittänyt totisesti lunta. Viime päivinä lumityöt on saanut tehdä saman päivän aikana useampaankin kertaan, eikä sitä oikein enää tiedä minne lunta pihasta lykkisi. Harvoin olemme saaneet näin paljon lunta, siitä saattaa olla jopa kymmenkunta vuotta kun viimeksi muistan meillä täällä Kanta-Hämeessä olleen yhtä runsasluminen talvi.

Kävin kameran kanssa napsimassa kuvia puutarhasta hämärässä, upea sininen hetki tallentui näihin kuviin. Melkoisia postikorttimaisemia. Puutarha nukkuu vielä talviuntaan lumikerroksen alla.

Yleisnäkymä lumiseen puutarhaan sinisen hämärän hetkellä
Yleisnäkymä lumiseen puutarhaan sinisen hämärän hetkellä
puutarha talvella
Kulkuportti on kaunis talvellakin. Valtava kataja antaa kontrastia valkoisuuteen. Oikealla korkeat syreenit.

 

portti
Tervetuloa!
hopeapaju talvella
Hopeapaju talvella.
kataja
Kasvihuone odottaa innolla kevättä.
portti talvinen
Tuunasimme perinteiset portit erillisillä metallisilla perhoskuvioilla.

Sininen hetki on määritelty näin wikipediassa:

“Sininen hetki on talvinen valoilmiö, joka on havaittavissa auringon juuri laskettua. Tällöin auringon valoa siroaa edelleen ilmakehän kautta, ja koska siroavassa valossa korostuvat etenkin matalat aallonpituudet, on valon väri sinertävä. Sininen hetki on melko lyhytkestoinen, eikä sen näkeminen ole mahdollista joka ilta mm. pilvien vuoksi.”

Näitä kuvia en suinkaan ottanut illalla, vaan aamulla. Silmillä (ja kuvista) voi todeta että, hetki oli todellakin jo maagisen sininen. Sininen hetki voinee siis esiintyä myös aamulla, kun sattuu olemaan liikkeellä juuri oikeaan aikaan.

Rentouttavia talvipäiviä, nautitaan lumesta niin kauan kuin sitä riittää. Kevät on taas piirun verran lähempänä kun ollaan jo helmikuussa.

 

 

 

 

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)