talvi

Tallaa, ravista, kolaa ja huolehdi!

Puutarhassa on paljon mukavia hommia tehtäväksi myös talviaikaan perinteisten lumitöiden lisäksi. Tänä talvena lunta onkin riittänyt! Ja lisää lienee luvassa- pakkasta ainakin lähiaikoina oikein kunnolla.

Lumen ja pakkasen keskellä on kuitenkin hyvä muistaa että lauhat säät ovat kuitenkin jossakin lähitulevaisuudessa edessämme. Suojakeleihin on syytä varautua puutarhassa ja kerromme muutaman oikein hyvän vinkin joita voi pakkaskeleillä puutarhassa tehdä. Ja samalla saa raitista ilmaa ja voi olla puutarhan kasveille ja istutuksille hyödyksi vaikka ne umpiunessa tähän aikaan vuodesta ovatkin.

Talvivaurioiden estäminen on tärkeää. Kerromme, kuinka huolehtia mm. kasvihuoneesta, hedelmäpuista ja muista puutarhan tärkeistä kasveista sekä kurkataan talvehtinutta chiliä. Kuinkahan se voi? Jos talvehdittaminen onnistuu niin chilisatoa saadaan huomattavan aikaisin alkukesästä.

Annetaan myös vinkki kasvihuoneen pystytyspaikan valinnalle- saattaa olla monella edessä tuo puuha kun kesä koittaa ja sopivaa paikkaa arvioitaessa kannattaa talviaikakin huomioida.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)