Taimipöytä kasvihuoneeseen

Nyt kun kasvihuoneeseen saatiin rakennetuksi uudet upeat istustuslaatikot/kasvulaatikot halusimme muutoinkin saattaa kasvihuoneen “sisustuksen” valmiiksi kevättä ja uutta kasvukautta varten. Kasvihuoneeseen tarvitaan mielestäni ehdottomasti myös taimipöytä. Lisäksi työlistalla oli pienen tason rakentaminen vesisaavia varten, josta automaattinen Blumat- kastelujärjestelmä ottaa veden.

Taimipöytä kasvihuoneeseen

Tykkäämme vanhasta tyylistä, ja halusin taimipöydän olevan ehdottomasti kunnon materiaaleista ja tyyliltään “raaka”, ei siis mitään fiiniä söpöstelyä. Pöytä jossa voi huoletta käsitellä multaa, kastella ja tehdä kaikenlaisia puutarhahommia. Meille oli syksyn kompostin rakentamisesta jäänyt kaunista harmaantunutta leveää lautaa, jota purimme vanhasta ladosta. Siitä materiaalista syntyi pöydän pinta.

Jonkin aikaa mietimme, mistä saisimme pöydän jalat aikaan, ja kun autotallista löytyi vanha ja tarpeeton Ikean sivupöytä, alkoi ideat lentämään. Henri keksi, että tehdään siihen päälle pöydänkansi harmaista laudoista, ja lyödään väliin paksut palkit, jolloin saamme tason ja pöydän pinnan väliin ikäänkuin hyllyvälin säilytystä varten. Nidoin pöytään kiinni vahankankaan palan, jotta vanha Ikean taso kestäisi paremmin vettä ja käyttöä. Tähän päälle Henri sitten rakensi varsinaisen taimipöydän ja Ikea rumilus jäi rungoksi.  Vesisaavia varten teimme tason samoista harmaista laudoista ja tallin uumenista löytyi sopivasti metalliset pukkijalat. Nyt on paikka vesisaaville valmis ja taimipöytä valmiina käyttöön.

Taimipöytä on valmis ja oikealla taso vesisaaville
Taimipöytä on valmis ja oikealla taso vesisaaville

Taimipöydän ja tason väliin sopi yllättäen meillä olleet laatikot kuin nakutettu, ja niihin saimme lajiteltua merkkaus- ja sidontatarvikkeet yms. Istutuslapiot, harat yms. ovat pöydällä sangallisissa peltikoreissa, joista niitä on helppo ottaa tarpeen mukaan.

taimipöytä laatikoilla

Nyt kasvihuoneessa on kaikki tarvittava – multaa ja turvetta lukuunottamatta. Uusi kasvukausi voi alkaa. Ensi vuonna on tämäkin homma vähemmän, sillä kasvulaatikot, taimipöytä ja vesisaavin taso on valmiina vuosiksi eteenpäin.

kasvihuoneen sisustaminen

kasvihuonekuva

Ihanaa kevättä. Tuskin maltan odottaa että yöpakkaset hellittävät ja pääsemme aloittamaan kasvihuoneviljelyn.

 

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)