Taimien merkkauskepit kierrätysmateriaalista

En tiedä yhtään kotipuutarhuria, jolla ei olisi käyttöä erilaisille merkkaustikuille ja kepeille kun kevään kylvöaika koittaa. Jokainen purkki, purnukka ja laatikko täytyy merkata tavalla taikka toisella, jotta pysyy perillä siitä mitä mistäkin pitäisi kasvaa ja milloin ne on istutettu.

Tämän vuoden "saalis" oli parikymmentä rakettikeppiä joista tulee paljon merkkaustikkuja.
Tämän vuoden “saalis” oli parikymmentä rakettikeppiä joista tulee paljon merkkaustikkuja.

Miksi hankkia uutta kun voi hyödyntää vanhaa ja kierrättää? Entäpä jos samalla voi siistiä ympäristöä ja luontoa? Kierrätysvinkki! Tee taimi/merkkauskepit uudenvuoden rakettikepeistä.

Lapsemme suuntaavat näin uudenvuodenaattona läheiseen puistoon keräämään rakettien roskat, rakettikepit yms. Rakettikepeistä saa mainiot istutusten ja taimien merkkauskepit.  Pätki sopivan mittaisiksi ja kirjoita (säänkestävällä) tussilla tekstit tikkuihin ja käytä istutusten/taimien yms. merkkailuun kasvukauden aikana. Niistä saa myös mainioita tukikeppejä kasveille niin sisällä kuin ulkonakin.

Tällä vinkillä luonto säästyy, ympäristö siistiytyy ja säästyy uuden ostamiselta kun taimitikkuja ei tarvitse hakea kaupasta. Ota vinkki käyttöösi!

Tämä vinkin julkaisen jossakin muodossa vuosittain blogissa, sillä tässä yhdistyy hyvällä tavalla ympäristöstä huolehtiminen, kierrättäminen ja uuden vuoden vaihtuminen.

Onnellista uutta vuotta ja ihanaa uuden puutarhavuoden alkua sinulle!

ps. Ulkona on +5 astetta, toissapäivänä oli -20 astetta. Hurjaa vaihtelua! Blogi uinuu vielä hieman talviuntaan, mutta pikku hiljaa juttuja alkaa tulla kun esikasvatusaika lähenee..

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)