Taimet netistä

Alkuvuodesta postiluukusta tipahti kasvikuvasto Kodin Kukat 2016. En ole huomannut kuvastoa aiempina vuosina, vaikka yritys on toimittanut kasveja postimyynnin kautta yli 20 vuoden ajan. Ehkä kuvaston jakelu on ollut laajempi tänä vuonna. Ideana on tarjota valmiiksi esikasvatetut taimet netin tai postimyynnin kautta.

Kodin Kukat kevätluettelo 2016       Perennaa, kesäkukkaa ja yrttisekoitusta sekä lannoitteita.

Kuvastossa ja nettikaupassa on runsas valikoima esikasvatettuja paakkutaimia, joiden kasvattamista voi sitten helposti jatkaa kotona. Päätin tehdä tilauksen, sillä valikoimassa oli monia kaipaamiani kasveja, mielenkiintoisia värejä ja hinnat ovat kohtuulliset. Löysin niin kesäkukkia kuin monivuotisia perennoja sekä yrttejäkin. Haluamani taimet oli helposti löydettävissä nettisivuilta.

kodin kukat lähetys    taimi tarhapäivänhattu

Tilausvaiheessa mainittu toimitusaika maalis-huhtikuun vaihteessa piti kirjaimellisesti, lähetys oli noudettavissa pakettiautomaatista ajallaan. Uskomattoman kätevästi taimet oli pakattu keskikokoiseen pahvilaatikkoon. Taimet oli hienosti omissa muovipakkauksissaan, jotka oli selkeästi nimetyt.
kodinkukat lähetys taimilähetys

 

pikkutaimetTaimipakkauksissa oli aukot ilman kiertämistä varten ja taimet oli edelleen sopivan kosteat. Selvää on tietysti se, että tällaiset lähetykset kannattaa noutaa mahdollisimman pian, säilytys esim. pimeässä pakettiautomaatin luukussa ei tee taimille hyvää.

Näen valmiit paakkutaimet todella hyvänä vaihtoehtona perinteiselle siemenkasvatukselle. Ei tarvitse murehtia itämisellä, vaan saa suoraan elinvoimaisia pikkutaimia juuri sen määrän minkä tarvitsee.

Hinnallisesti ei ole myöskään paha siemenkasvatuksen kuluihin nähden ja toisaalta erittäin edullinen vaihtoehto myöhemmin taimikaupoissa myytäviin isoihin taimiin nähden. Tässä saa myös kokea kasvattamisen ja kasvun iloa!

Näiden taimien kanssa puuhatessa menikin rattoisasti parisen tuntia. Istutin jokaisen omaan ruukkuun multaan ja lisäsin mukaan lannoitekävyn, joita tilasin myös. Niistä kasvit saavat pitkäksi aikaa tarvitsevansa kasvuvoiman. Merkkasin myös huolellisesti jokaisen jokaisen ruukun, sillä taimia on tänä(kin) vuonna todella paljon.
lannoitekävyt   tarhapäivänhattu taimi

Olen tyytyväinen niin taimien laatuun, pakkaustapaan, toimitukseen ja koko tilausprosessin toimivuuteen. Kaikki sujui kuten piti. Sain kätevästi hankittua puutarhastamme vielä puuttuvat jouluruusut (white spotted on todella kaunis väri), lisää salkoruusuja ja jaloritarinkannuksia, hyttysiä karkoittavia tuoksupelargonioita, yrttejä, kesäkukkia yms. Nyt saakin keskittyä kasteluun ja kasvun tarkkailuun. Näistä tulee varmaankin komeita taimia 🙂

taimi tarhapäivänhattu taimi istutus

Tykkään muutenkin hankkia tarvittavat hyödykkeet netistä, jos se suinkin on mahdollista. Siksi taimien ostaminen netistä oli myös luonnollista, ja niidenkin hankinnassa toteutuu tuo nettiostamisen hyöty: merkittävä ajan säästö ja nopeus. Ei tarvinnut rampata taimikauppoja läpi ja etsiä.. Muutamilla klikkauksilla homma oli hoidettu.

Kasvun iloa kaikille! Tänään onkin täällä meillä hieman sateisempi päivä, eilen sen sijaan saimme nauttia upean aurinkoisesta päivästä. Puutarha on jo lähes sulanut lumesta, mutta kovin märkä vielä, joten vielä ei pääse haravointipuuhiin.

Kerro muillekin:

4 Comments

 • Rauno Heinonen

  Asiakasnumero 218483 tilauksessa jaloritarinkannus ja raimikki niistä noin puolet oli melkein kuolleita.Osa oli myös katkennut.

 • Henni - Puutarha49

  Rauno, ikävä kuulla että sinun taimille on käynyt noin. Kannattaa ottaa yhteyttä myyjään.

 • Tuulevi

  Hauska lukea kuvaustasi taimien postiostoksista :). Tilasin nimittäin itsekin tänä keväänä ensimmäistä kertaa samoja taimia, muun muassa jouluruusuja. Ne olivatkin oikein terhakoita ja voimissaan. Yrttimixille oli käynyt vähän heikommin. Puolet kuoli pois. Pääsivät varmaan postissa kuivattamaan, kun en muistanut seurata lähetyksen kulkua. Minustakin ihan kiva tapa hankkia taimia, varsinkin kun tänä keväänä on aika todella kortilla.

  • Henni - Puutarha49

   Kiva kuulla myös sinun kokemuksista Tuulevi. On se netti nopea, ja nopeasti nämä olisi tosiaan saatava postista pois. Ihanaa taimikevättä ja kiitos kommentistasi.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)