Sydäntalven puutarha

Tällä viikolla olemme vihdoinkin saaneet lisää lunta. Vasta toinen kerta tänä vuonna kun tarvitsee tehdä lumityöt; tai oikeammin saa ne tehdä. Mukavaa puuhaahan se on, varsinkin näin vähäisissä määrin. Askareisiinhan turtuu jos niitä on liiaksi.

Miltä puutarha näyttää syvintä talvea? Kaunis lumikerros ja huurre on peittänyt puut ja pensaat ja näky on hetkittäin suorastaan satumainen.

Muutamia otoksia puutarhastamme, nyt on totisesti sydäntalvi:

Kataja

Talven kauneuden keskellä meillä on katseet jo suunnattu entistä vahvemmin kohti kevättä. Olen selaillut siemenkuvastoja, suunnitellut uusia taimikasvatustiloja ja miettinyt ensimmäisiä kylvöjä jotka pian koittavat. Näihin palaan kyllä täällä blogissa sitä mukaan kun niitä toteutamme.

Angervo talvella

Talvinen oksa

Riippapaju

Paukkupakkaset ovat viimein hellittäneet ja ulkona oli vain noin 4 astetta pakkasta. Mukava keli ulkoilla, jopa aurinko näyttäytyi aamulla.

Näin talvella voi mennä ihastelemaan ja fiilistelemään puutarhahenkeä Helsingin Talvipuutarhaan. Siinä mainio käyntikohde mihin vuodenaikaan tahansa.

Mukavaa helmikuuta sinulle blogin lukija; tässä kuussa lomailijat pääsevät nauttimaan hiihtolomista ja mielestäni helmikuu on viimeinen varsinainen talvikuukausi. Maaliskuussa on jo selvästi kevään tuntua.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)