Siementilaus Virosta

Tänä vuonna tilasin tarvitsemamme siemenet Virolaisesta Siemenmaailma nettikaupasta. Vinkin tähän edulliseen ostopaikkaan sain Ruusuja ja rikkaruohoja – blogista – kiitos siitä.  Siemenmaailman verkkokaupassa ilahdutti lajikkeiden määrä ja hinnat, taimipussit olivat pääsääntöisesti alle euron pussi.

Tilaus oli helppo tehdä heidän verkkokaupassaan, joka on (osittain) käännetty myös Suomeksi. Tilauksen tehtyäni jäin odottamaan sähköpostiin saapuvaa laskua johon toimituskulut oli laskettu tilauksen mukaisesti – siihen meni pari päivää. Maksoin laskun heidän tililleen ja jäin odottamaan lähetystä. Se saapui suunnilleen viikossa ja lähetys toimitettiin kirjattuna kirjeenä. Paketissa oli kaikki tilaamani siemenet. Siemenpussien tekstit ovat vain Venäjäksi, mutta hyvin näistä silti selviää mitä missäkin pussissa on.

Tilasimme kolmea erilaista tomaattia (runkotomaatti ja pari amppelitomaattilajiketta), maissia, paprikaa, paria erilaista chiliä, salaattia, tilliä, pinaattia yms keittöpuutarhaa ja kuistiviljelyä varten. Koristekasvipuolelta hankimme kolme niittykukkaseospussia, auringonkukkia, isosamettikukkaa ja ihanaa vaaleanpunaista köynnöskrassia.siementilaus

VoitattiErikoisuutena nappasimme Voitatti- pussin, haluamme kokeilla sieniviljelyä!

Vinkeä ajatus, ja kasvupaikka on valmiina, sillä tattiviljelmä tulee sijoittumaan pensasmustikkapenkkiin – siinä on jo valmiksi metsänpohjamaa jossa sieniviljelmän tulisi viihtyä.

Pussissa on sienirihmastoa, joka haisee – sieneltä. Rihmasto viedään kasvupaikalla toukokuussa ja peitetään kevyesti kompostilla tai mullalla. Mielenkiintoinen juttu – palaamme tähän myöhemmin keväällä.

 

Nyt on runsaasti siemeniä, jotka täytyy saada pääsiäisen aikana esikasvatukseen.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)