Siemenkuvastot – varma kevääntulon ensi merkki

Kevät tekee tuloaan vaikka sydäntalvea vielä eletäänkin. Väistämättä joka vuosi se sieltä hiipii, ja itselleni tammikuu on jo todellista viherpeukalon tykytystä. Joulukuussa – tai viimeistään tammikuussa perinteisesti kaivan puutarhakirjat ja katalogit esiin ja aloitan puutarhasuunnittelun.

Tänäkin vuonna suunnittelu jakautunee kahteen osa-alueeseen: keittöpuutarhan viljelysuunnitelmaan hyötykasveilla ja puutarhasuunnitteluun muun puutarhan osalta. Tänäkin vuonna meillä on tekemistä – englantilainen runsas puutarha ei ole koskaan valmis. Näistä suunnitelmista kerromme myöhemmin – tällä hetkellä vielä heittelemme erilaisia ajatuksia ilmaan joista sitten varsinainen suunnitelma syntyy. Tärkeää onkin, että päättää mitä tekee ja mihin asioihin keskittyy – näin puutarhaa saa työstettyä osio kerrallaan järjestelmällisesti eikä tulee puuhailtua sitä ja tätä. Isot linjat ja asiat ensiksi keväällä, kesän mittaan voi sitten keskittyä pienempiin asioihin ja yksityiskohtiin.

SiemenkuvastotTammikuun 2. päivänä postiluukusta tipahti vuoden ensimmäinen siemenkuvasto! Siitä se kevään odotus alkaa kun katselen kuvaston kukka- ja kasviloistoa. Isoäidin kasvit lähetti tämän perinteikkään kuvastonsa. Heillä on laaja valikoima perinteisiä kasveja. Kuvastossa ei ole juurikaan kuvia, kasvit on lueteltu listamuotoisesti mutta isoäidin kasvien nettisivulta löytyy käsittääkseni kuvat kaikista. Vinkki: Isoäidin Kasvit valikoimista löytyy paljon sellaisia perinnekasveja (mm. perennat) joita on vaikeaa tai jopa mahdotonta löytää taimina. Tätä kautta meidänkin puutarhaan on saatu monia perinteisiä lajikkeita. Itse kasvattamalla säästät myös melkoisesti verrattuna valmistaimien ostoon.

Korpikangas Siemen lähetti siemenluettelonsa viikkoa myöhemmin. Tämä kuvasto pursuaa värejä ja kuvia tuotteista, ja on todella houkuttelevaa katseltavaa. Nautinnollista kevään odotusta sinulle!Kukkaloistoa

Tästä se blogin kirjoittaminen taas käynnistyy hiljaisemman talvikauden jälkeen. Pysy siis kuulolla..

Kerro muillekin:

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)