Seinäkasvihuone ilman seinää

Varastossa muutaman vuoden odottanut seinäkasvihuone oli viimein aika laittaa kasaan ja kuntoon. Pois nurkista ja kasvatusvalmiiksi ensi vuotta varten. Kyseessä on messuilta hankittu 1,3 neliön lasinen kasvihuone.  Kätevät pariovet ja mukava korkeus, joka kasvoi entisestään kun päätimme tehdä siihen muutaman tiilen korkuisen sokkelin.

Mutta mitä ratkaisuksi kun malli on seinäkasvihuone jossa siis ei ole takaseinää? Meillä ei sopivaa seinää ole, johon tuon olisi voinut kasata. Lumet valuvat katolta tai muita vastaavia probleemia. Sen sijaan tilasta ei kesäpaikalla ole puute joten päätimme tehdä seinän kasvihuoneelle ja niin sanotusti sijoittaa sen vapaasti pihamaalle.

Seinä saa harmaantua ajan kanssa, sisäpuolelta sen voi vaikka kalkita jos haluaa. Ilmettä luomaan ja näkyvyyttä sekä valoisuutta lisäämään laitoimme vanhan ikkunan osaksi takaseinää. Makunsa kullakin mutta mielestämme tästä tuli tosi kiva! Vai mitä mieltä olet?

seinäkasvihuone ilman seinää

 

 

Oman ilmeensä toi tiilien pyöristetyt kulmat. Hauska projekti ja ensi vuonna saamme tänne kurkkua ja chiliä kasvamaan. Tarkoitus on laittaa ne Biolanin kasvusäkkeihin jotka laitetaan kastelualtaisiin (lue lisää tästä).

Näin syksyllä on muuten hyvä tehdä kasvihuoneprojekti sillä keväällä voi sitten siirtyä suoraan kasvatuspuuhiin. Ja jos kasvihuone on hankintalistalla, on tähän aikaan vuodesta usein alennusmyyntejä.

Ihanaa elokuuta. Ajatella että viikon päästä on syyskuu!

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)