Samettikukkien kouliminen

Kouliminen tarkoittaa taimien siirtämistä omiin pikkuruukkuihin kasvamaan.

Pääsääntöisesti kouliminen tehdään siinä vaiheessa kun varsinaiset lehdet alkavat näkymään sirkkalehtien keskeltä. Kouliminen kannattaa tehdä ennemmin liian aikaisin kuin liian myöhään, sillä taimen siirrossa katkeaa aina juuria – ja mitä isompi kasvi on, sitä huonommin se sitä sietää. Koulimisen tarkoitus on antaa kasville tilaa kasvaa tuuheaksi ja vankaksi taimeksi.

Kylvin samettikukan siemenet 9.3. ja nyt kolmisen viikkoa myöhemmin ovat taimet kasvaneet niin isoiksi että ne tarvitsevat omat kasvuastiansa. Samettikukat itivät todella hyvin ja ylittivät odotukseni – minua odottaakin noin 250 taimen siirtäminen hajakylvöksestä ruukkuihin. Tähän tarkoitukseen varasin erilaisia astioita (rahkapurkkeja, muoviruukkuja ja pahvisia kahvimukeja).

istutusastiat

Täytin astiat tavallisella kukkamullalla jolloin siinä oleva kasvuvoima riittää ensiviikoiksi – myöhemmin on sitten aika lannoittaa erikseen. Irroitin taimet varovasti ja istutin omaan ruukkuun ja lisäsin päälle hieman multaa. Huolehdi pikkutaimista kastelemalla ja suihkuttamalla. Siirrä valoisaan paikkaan.

Tässä vasta alle puolet samettikukkien koulimisprojektista, noin satakunta taimea. Vielä 150 tehtäväksi 🙂

Samettikukat on koulittu jokainen omaan purkkiin.
Kerro muillekin:

One Comment

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)