Samettikukkakujanne

Ajotiemme molemmille puolille tehdään kukkakujanne, johon istutetaan samettikukkia vieri viereen. Kaivoimme ajotien reunoille molemmille puolille noin 40 cm leveät alueet samettikukkia varten. Käytännössä työ oli melkoinen, sillä jouduimme poistamaan nurmikon ko. alueelta, paljon juuria ja melkoisesti rikkakasveja.
Ajotiemme molemmille puolille tehdään kukkakujanne, johon istutetaan samettikukkia vieri viereen.
Samettikukka on erinomainen yksivuotinen kukka tällaiseenkin käyttöön, sillä se jaksaa lakkaamatta kukkia kesän loppuun saakka, eikä välitä sateista ja tuulista. Otamme näistä syksyllä omia siemeniä talteen, sillä ensi vuonnakin teemme samanlaisen kukkakujanteen.
Rajasimme samettikukka-alueen nurmikkoalueista nurmikonreunusnauhalla. Myönnän, että inhoan tuota muovista nurmikonreunusnauhaa, mutta tässä paikassa se tuntui järkevältä ajatukselta. Pääasia on, että rajaus on upotettu hyvin jotta ruma reunamuovi ei näy. Rajaus estää nurmikon leviämisen samettikukkien istutusalueelle.
Samettikukkakujanteen pituus on noin 6 metriä molemmilla puolilla. Kun istutusalueet oli saatu valmiiksi, muokkasimme maan, lisäsimme palanut hevonlanta-turveseosata ja lannoitimme sen kanankakkarakeilla. Samettikukat istutettiin noin 25-30 cm välein koko matkalle.  Taimet ovat kasvaneet kuistin lämmössä jo komeiksi, ja nuppujakin näkyy.Kukintaa on siis odotettavissa, ja uskon että tästä tulee upea tervetulotoivotus pihaan tullessa. Samettikukkakujanne valmiina – nyt kukkaloistoa odottamaan. Samanlainen istutusalue on myös tien toisella puolella.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)