Säkki-istutus kestokassiin (tai mihin vaan vastaavaan)

Säkki-istutus on monella tapaa nerokasta! Etsitkö kevyttä mutta tilavaa ruukkua? Lojuuko nurkissa kaupan kestokasseja tai peräti suursäkkejä? Kierrätä ja tee säkki-istutus näillä vinkeillä helposti.

Bongasin hiljattain Helsingistä aivan kaupungin paraatipaikalta nämä upeat jouluiset säkki-istutukset. Aivan loistava idea, ja toimii todella hyvin myös tähän vuodenaikaan. Useinhan joulun ajan istutuksia ei kovin kauaa ehkä tule pidettyä joten säkki-istutus on kätevä tapa.

säkki-istutus, istutussäkki, diy, kierrätysidea

Tee säkki-istutus näin

  1. Etsi käsiisi sopiva säkki. Kaupan kestokassi tms. käy loistavasti. Kankaiset homehtuvat/muuttuvat helposti rumiksi joten tässä muovi kierrätetyssä muodossa toimii ja kestokassit saavat uuden elämän.
  2. Valitse säkin koon mukaan siihen istutettavat kasvit tai kasvi. Tai toisinpäin – hommaa vaikka upea tuija ja mieti millaisesta säkistä saat sopivan kokoisen ruukun
  3. Jos säkki-istutus tulee ulos, harkitse tarvitseeko pohjaan tehdä reikiä vai meneekö vesi siitä hyvin läpi (tai saumoista), testaa tarvittaessa. Reikien teko heikentää luonnollisesti säkin kestävyyttä mutta kasvi ei saa myöskään lillua jatkuvassa lammikossa.
  4. Hanki multaa tai turvetta.
  5. Salaojita tarvittaessa – ainakin isot istutussäkit. Pohjalle tai mullan sekaan voi laittaa kevytsoraa, joka keventää painoa ja salaojittaa. Ison säkin pohjalle käy vallan hyvin salaojitukseksi vaikka styroksin palaset tms (nekin kätevän kevyitä) – ei se niin tarkkaa ole.
  6. Istuta. Talvisessa säkki-istutuksessa ei lannoitteita tarvita, mutta säkki-istutus toimii loistavasti myös kaikkina vuodenaikoina, joten kesäkukkaistutuksiin ja hyötykasvi-istutuksiin lisää kasvuvoimaa lannoitteella.

säkki-istutus, istutussäkki, kierrätysidea, diy

Se on siinä! Ja nyt vaan keräämään erilaisia säkkejä. Säkki-istutus herätti innostuksen ja mietin kuumeisesti erilaisia tapoja hyödyntää sitä ensi vuonna. Ehkäpä keittiöpuutarha syntyy ensi vuonna ainakin osittain säkkeihin. Ne on helppo siirtää tarvittaessa poiskin, joten toimivat varsin hyvin ns. ei pysyvissä paikoissa. Haluan testata kestokassin kestävyyttä, uskoisin että se vuoden-pari kestäisi ulkona. Onko kokemuksia?

säkki-istutus, istutussäkki, kierrätysidea, diy

Säkki on helppo käsitellä ja hinnallisesti pesee mennen tullen ruukut – varsinkin mitä isommasta puhutaan.

Suosi käytettyä säkkiä. Erilaisia istutussäkkejä myydään toki myös, mutta kierrätyksen ystävänä tässä kannattaa mielestäni ehdottomasti suosia edullisia, ja olemassa olevia ratkaisuja. Toisaalta säkit valmistetaan usein jo kierrätetyistä materiaaleista joten siinä mielessä ympäristö kiittää verrattuna vaikkapa muoviruukkuun.

Eikun säkittämään! Tee sinäkin oma säkki-istutus tässä aattoa odotellessa.

 

 

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)