Raparperi – nyt saa jo otettu jakotaimia

Nyt on hyvä aika aloittaa jakotaimien ottaminen muutamista kevään aikaisista kasveista. Nappasin raparperistamme kunnon jakopalan jotta saan tätä vanhaa raparperilajiketta taas jaettua. Puutarhassamme on runsaasti raparperia monessa eri paikassa, ja kaikki tulee kesän aikana hyödynnettyä. Teen niin raparperipiirakoita, mehuja, hilloja yms. Yllä olevassa kuvassa viime vuoden mahtavaa satoa.

Raparperi on kiitollinen kasvi, joka mielestäni kasvaa lähes missä vaan – kunhan maa on vahvaa ja hyvin lannoitettua/ravittua. Itse heitän syksyisin kasvustojen tyvelle keittiökompostia ja jos sitä ei ole, niin sitten heittelen keväällä hieman kakankakkarakeita. Näin raparperi jaksaa puskea ja tuottaa satoa runsaasti.

Raparperit keväällä

Jakotaimen ottaminen on helppoa, pistolapiolla vaan tiukka isku kasvustoon, siitä lapiolle tökkii haluamansa alueen ja nostaa juuripaakun ylös. Raparperi lähtee kyllä, jos pistokkaassa on edes vähän juurta mukana. Jakotaimi kannattaa istuttaa mahdollisimman nopeasti joko ruukkuun tai suoraan uudelle kasvupaikalle. Pienestäkin raparperin taimesta saa jaettu parissa vuodessa kasvia useaan paikkaan.

 

raparperi

 

Tällä hetkellä meidän raparperikasvustot näyttävät siltä, että saamme kevään ensimmäisen raparperipiirakan tehdyksi vapuksi. Raparperi kasvaa meillä nopeimmin paikassa, jossa talon sokkeli ja keittiöpuutarha antaa suojaa ja lämpöä.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)