Puutarhavalaistus

Puutarhavalaistus kuntoon 2016

ulkovalaisin, puutarhavalaistusTämän vuoden teemaksi olemme valinneet puutarhan valaistuksen  kuntoon laittamisen niin täällä kaupunkipuutarhassakin kuin kesäpaikallamme maalla. Pihavalaistus puutarhaa säästäen, vaivattomasti ja näyttävästi. Siinä tavoite tälle vuodelle.

Tästä aiheesta tulemme kertomaan lisää pitkin kuluvaa vuotta aina suunnittelusta toteutukseen saakka. Koska emme halua puutarhaamme myllättävän rajusti, lähdemme ajatuksesta helppoa ja vaivatonta sekä ennen kaikkea puutarhaa ja sen kasvillisuutta säästävää. Valaistuksella haluamme parantaa paitsi valoisuutta, myös turvallisuutta, korostaa yksityiskohtia ja rakenteita sekä luoda runsaasti tunnelmaa.

Valaistuksessa tullaan huomioimaan kulkuväylät eli polut, yksityiskohdat, käytämme sähkövalaistusta sekä luonnollista aurinkoenergiaa. Suunnittelemme kokonaisuuden huolella, jotta puutarha saa ansaitsemansa huomion myös puutarhavalaistuksen kautta.

Pitkin vuotta on myös kiva hassutella ja luoda tunnelmaa erilaisten juhlien muodossa, joissa voi myös hyödyntää valaistusta. Nyt kun tähän aiheeseen on ehditty hetki paneutumaan, olemme jo havainneet kuinka valtavan laaja valikoima erilaisia valaistusvaihtoehtoja ja mahdollisuuksia pihavalaistuksen kuntoon saattamisessa on ja koristevalaisimissa vasta vaihtoehtoja onkin.

Palaamme tähän aihealueeseen siis vielä monta kertaa, nyt tämän suhteen rauhoitumme suunnitteluun. Talvipakkasilla valaistuksen asentamiset eivät onnistu, joten tämäkin on yksi niistä asioista johon kannattaa pimeät talvipäivät käyttää niin kevään tullen pääsee heti toteuttamaan.

Kerro muillekin:

One Comment

  • Ruusunmekko

    Loistava teema! Hyvin valaistu puutarha luo turvallisuutta, lisää käyttömukavuutta ja mitä parhain, mahdollistaa puutarhassa pidemmän oleskelun. Seuraan mielenkiinnolla miten toteutus tulee tapahtumaan!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)