Puutarhashoppailua.

Vietimme viikonlopun ei-niin-keväisessä säässä Tampereella. Lauantaina suuntasimme alueen suuret puutarhamyymälät läpi etsien ideoita ja vinkkejä pihalle.

Reissusta tarttui mukaan runsaasti puutarhatyökaluja. Kuvissa näkyvien lisäksi kotipuutarhaan päätyi myös istutuslapio ja rautaharava. Isohkossa pihassa ei ole nähtävästi koskaan tarpeeksi työkaluja, tai ainakin hommia helpottaa kovasti kun niitä on useampia jolloin niitä voi sijoittaa ja säilyttää eri puolilla pihaa – sieltä ne on saatavissa aina nopeammin käteen kun tarvetta tulee.

 

Ostimme myös jyrsijäverkkoa 2 rullaa joita laitamme keittiöpuutarhan kasvulaatikoiden pohjaan. Tänä vuonna näyttäisi olevan ennätysmäärä myyriä, enkä halua niiden pistelevän suihinsa juureksiani. Ostin myös pakin kanankakkarakeita, sillä taimitarhan vahvimmat kaipaavat jo ensitujaukset lannoitetta kasvun varmistamiseksi.

Ostoslistan nro 1 oli uusi katos terassille. Suurin osa pihaamme on etelään, joten aurinko paistaa siinä erittäin kuumasti kesällä. Istuminen tai syöminen auringossa vailla kunnon suojaa olisi mahdotonta. Muutaman vuoden meillä on ollut terassin päällä n. 3×4 m katos, jossa on markiisikankainen katto. Tämä katos on ollut erinomainen, mutta kangas kului kirjaimellisesti puhki muutaman vuoden aikana, eikä sitä ole enää mahdollista edes parsimalla korjailla – kangas on haperoa höttöä. Ekologisena ihmisenä yritin viimeiseen asti  saada uusittua ainoastaan kankaan, mutta valitettavasti kangas + katoksen ompelutyö olisi tullut kalliimmaksi kuin uusia koko katos. Tällainen kertakäyttöajattelu harmittaa. Kyllähän teräskehikko kestää, kankaat taas kuluvat. Kuka valmistaja keksisi alkaa myymään valmiita katoskankaita?

Tuotteen elinkaari + ulkonäkö olivat tärkeimmät kriteerit. Löysimme uuden katoksen, samankokoisen kuin aiempikin katos. Tällä kertaa hieman eri mallinen kuin aiempi. Valintaan vaikutti myös se että tässä katoksessa kangaskatto on malliltaan simppeli, kangasta ei ole “liikoja”. Kun tämä kangas hapertuu puhki pystyn itse tekemään katokseen uuden katon, kangasta ei näyttäisi menevän kuin noin 8 metriä. Mikä mukavinta, katos mahtui kyytimme vaikka paketilla olikin mittaa 2,5 metriä. Loppuviikonlopun autoilut sujuivatkin sitten meikäläisellä takapenkillä koska penkkejä piti kaataa katoksen kuljettamiseksi. Loisto-ostos, ja ihanaa että tämä asia on nyt kunnossa. Kuvia laitan kunhan saamme katoksen kasattua ja asennettua (ja sitä ennen pitää purkaa nykyinen pois).

Tämä oli rakkautta ensilmäyksellä. Rautainen köynnösobeliski, jonka sijoitan keittiöpuutarhan keskellä olevaan ympyrään. Kyllä kelpaa köynnöspinaatin kiipeillä siinä.

Juuri tyylimme mukainen köynnöstuki. Hopeapallo kruunaa tyylin.

Tänään sunnuntaina on ollut mahtava sää! Lämmintä 16 astetta kun tulimme kotiin iltapäivällä. Pääsimme jo haravan varteenkin. Jänikset olivat juhlineet täällä, ja pistäneet parisataa krookusta nassuunsa. Pare että kelpasi, sillä meitä harmittaa.

Kevät kiihdytti tuloaan yhden aurinkoisen päivän ansiosta huimasti. Kohta kaikkialla kukkii. Tämäkin kaunokainen seuralaisineen kurkisti mullan seasta (taitaa olla hyasintti, joita istutin viime syksynä).

Mahtava viikonloppu. Alkuillasta aloitin vielä puutarhakalusteiden pesemisen. Siinä onkin puuhaa, sillä tänä vuonna kalusteet talvehtivat ulkona pressun alla ja ovatkin sen näköiset. Valkoisissa nyt aina näkyy lika, ja talvisäilytyksessä “homepilkut” yms. Olen todennut parhaimmaksi puhdistusaineeksi laimennetun maalipesuaineen. Sillä lähtee puhtaaksi kun vain jaksaa hinkata ja puunata. Ja tällaisena kevään ekana kauniina päivänä mikä ettei!

Hohtavaa valkeaa, puhdasta. Kalusteet tarvitsevat aina puhdistuksen ennen uuden kauden alkua.
Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)