Puutarhan suunnitteluohjelma

Onko uusi vuosikymmen tuonut uusia, ilmaisia puutarhan suunnitteluohjelmia? Kysyntää niille ainakin olisi. Tontin, puutarhan ja piha-alueen suunnittelu kannattaa ja moni kaipaa siihen edullisesti ja helposti apua.

Olen vuosien saatossa kirjoittanut puutarhansuunnittelusta jokusen jutun ja antanut vinkkejä ilmaisiin suunnitteluohjelmiin. Vuosien vierähtäessä moni ilmainen suunnitteluohjelma on lopetettu eikä uusia ole juurikaan ilmestynyt. Ajattelin tarkistaa tilanteen ja positiivinen yllätys olikin, että yksi uudistettu ja ilmainen suunnitteluohjelma löytyi!

Tiedoksi etsiville että Gardena on uudistanut ilmaisen myGarden ohjelman, ja tämä ohjelma on siis ylipäänsä ollut tarjolla jo vuosia mikä kertoo sen tarpeesta ja käytettävyydestä. Luotettava, helppokäyttöinen ja ilmainen – voiko muuta toivoa? Jos siis tänä vuonna on edessä puutarhan, pihan tai tontin suunnittelu, uudistus ja muu muutostarve kannattaa ehdottomasti kurkata tämä suunnitteluapuri.

MyGarden suunnitteluohjelma

“Suunnittele unelmiesi puutarha! Löydät kaiken tarvittavan tontillesi, kuten nurmikon, istutukset ja kivetykset. Lisää rakennuksia, kasveja, pihakalusteita jne. Voit myös muuttaa kokoa sekä siirtää, kiertää ja kopioida niitä.”

Lähde: Gardena
Kuva: Gardena

MyGarden ohjelma sisältää erilaisia valmiita objekteja ja elementtejä, joiden avulla voit kuvantaa puutarhasi ja tonttisi ja saat luotua erilaisia alueita. Ohjelman avulla voit myös suunnitella kastelua helpottamaan Gardenan sadetinjärjestelmän eli tämä ohjelma nivoutuu myös Gardenan tuotteisiin hyödyllisellä tavalla.

Tässä yksi esimerkki suunnitelmasta. Voit hyödyntää valmiita malleja tai luoda oman!
Kuva: myGarden puutarhasuunnitteluohjelmasta / Gardena

Ohjelma on helppokäyttöinen eikä vaadi erityistä opettelua tai manuaalin selaamista 😉 Ei muuta kuin kokeilemaan. Tällaisesta suunnitteluohjelmasta on kiva vilpittömästi vinkata.

Tämän suunnitteluohjelman valtti on mielestäni saada kokonaiskuva pihapiiristä tai tontista, siitä miten rakennukset, erilaiset pinnat, istutustusalueet ja toiminnot (istuskeluryhmät, pyykinkuivaus, kompostointi jne) voidaan sijoittaa.

Mene ja leiki: MyGarden

Blogista löytyy paljon vinkkeä puutarhan suunnitteluun, näissä vähän enemmän aihetta avattuna ja vinkkinä myös suunnittelu valokuvien avulla:

Ihanaa kevättä. Tämä ajankohta vuodesta on kuin tehty suunnittelua varten. Aina jaksamme myös todeta että suunnittelu on ehkä parasta kaikessa – kaikki on silloin avoinna ja mahdollisuuksia täynnä. Siitä sitten kohti realismia unelmia unohtamatta. Suunnittelu kannattaa aina!

Kerro muillekin:

One Comment

  • Milja

    Kiitos vinkistä. Kyllä on käyttöä kun rakennustyömaan jäljiltä piha kaipaa hahmottelua eikä budjetti veny ammattilaisen palkkaamiseen. Kiitti ja aurinkoisia säitä toivottaen!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)