Puutarhan nuotiopaikka

Kevään puutarhamessuilta jäi eritysesti mieleeni sävähdyttävän ulkomuotonsa ja käytettävyytensä vuoksi Ikitaidon osastolla näytteillä ja myynnissä ollut grillauspiste, Nuotiokori. Useista muista messuilla esillä olleista grilleistä poiketen tämä kaunotar oli tehty teräksestä ja kivestä nuotiopaikan muotoon. Ikitaidon kivikorit ja puukorit ihastuttivat monen messukävijän silmää muutama vuosi sitten (lue tästä) ja nyt uutuutena messuilla esiteltiin tämä tanakka, näyttävä ja monikäyttöinen nuotiokori.

Pyöreä muotokieli ja ladottava kivisisus sekä monipuoliset grilliarinat tekevät tästä pihan komistuksen jonka ympärillä on varmasti rattoisaa istua. Kivet toimitetaan niin halutessa nuotiokorin mukana- tosin voihan tuossa käyttää aivan mainiosti vaikka luonnonkiviäkin.

Tilaa puutarhasta tämä ottaa toki jonkun verran jotta sen ympärillä mahtuu olemaan mutta tyylikkyydellään peittoaa perinteiset betonirenkaat nuotiopaikkoina mennen tullen.

Grilliarinat ovat kääntyviä, vankkatekoisia ja niitä voidaan asetella useaan eri korkeuteen. Grillausarinoita kannattelee kaksi tanakkaa teräspalkkia joiden avulla sitten tapahtuu myös arinoiden kääntely ja paistokorkeuden asettelu.

Tämä nuotipaikka oli jotenkin niin raffia tekoa kaiken teollisen rinnalla että oikein sydämessä läikähti. Nuotikorissa on jotakin hyvin perinteistä yhdistettynä kuitenkin uuteen innovaatioon. Pidin näkemästäni niin paljon että se sai aikaan tämän spontaanin kehujutunkin. Mitähän Ikitaito keksii ensi vuodeksi?

5 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.