Puutarhan nuotiopaikka

Kevään puutarhamessuilta jäi eritysesti mieleeni sävähdyttävän ulkomuotonsa ja käytettävyytensä vuoksi Ikitaidon osastolla näytteillä ja myynnissä ollut grillauspiste, Nuotiokori. Useista muista messuilla esillä olleista grilleistä poiketen tämä kaunotar oli tehty teräksestä ja kivestä nuotiopaikan muotoon. Ikitaidon kivikorit ja puukorit ihastuttivat monen messukävijän silmää muutama vuosi sitten (lue tästä) ja nyt uutuutena messuilla esiteltiin tämä tanakka, näyttävä ja monikäyttöinen nuotiokori.

Pyöreä muotokieli ja ladottava kivisisus sekä monipuoliset grilliarinat tekevät tästä pihan komistuksen jonka ympärillä on varmasti rattoisaa istua. Kivet toimitetaan niin halutessa nuotiokorin mukana- tosin voihan tuossa käyttää aivan mainiosti vaikka luonnonkiviäkin.

Tilaa puutarhasta tämä ottaa toki jonkun verran jotta sen ympärillä mahtuu olemaan mutta tyylikkyydellään peittoaa perinteiset betonirenkaat nuotiopaikkoina mennen tullen.

Grilliarinat ovat kääntyviä, vankkatekoisia ja niitä voidaan asetella useaan eri korkeuteen. Grillausarinoita kannattelee kaksi tanakkaa teräspalkkia joiden avulla sitten tapahtuu myös arinoiden kääntely ja paistokorkeuden asettelu.

Tämä nuotipaikka oli jotenkin niin raffia tekoa kaiken teollisen rinnalla että oikein sydämessä läikähti. Nuotikorissa on jotakin hyvin perinteistä yhdistettynä kuitenkin uuteen innovaatioon. Pidin näkemästäni niin paljon että se sai aikaan tämän spontaanin kehujutunkin. Mitähän Ikitaito keksii ensi vuodeksi?

Kerro muillekin:

6 Comments

 • Kari Hanne

  Tervehdys,
  oltiin viime kesänä Juvalla leirintäalueella, ja siellä oli kaivonrengasgrilli tarjolla käyttöön. Silloin ihmettelin jo, etteikö mitään muuta keksitä.
  Ikitaidon ratkaisu on keksinnöllinen kun siinä yhdistyy nykyaikaisin kiuastekniikka ikiaikaiseen puunpolttoon.
  Jaa hintako kallis, hmm… Tuppaa hintaa tulemaan, jos toimii kotimaisin voimin.
  Misnot tuotteet toimittavat tällaista; http://www.misnot.fi/XXL19-Monitoimigrilli
  Kestoikä kummallekin tuotteelle on kymmeniä vuosia …

 • Henni - Puutarha49

  Kiitos kommenteista! Mielestämme tämä on myös erinomainen oivallus ja käyttöikä on varmasti kymmeniä vuosia. Oli nimittäin valtavan kestävän oloinen ja erinomaista käsityötä. Kaunis myös!

 • Maija

  Aika hauskan näköinen tuo nuotiokori, että varmaan saisi aika helposti itsekin tehtyä tuollaisen. Meillä jäi talon rakennuksesta ylimääräiseksi paljon pyöröterästä, jolla ei ole muuten mitään käyttöä, niin ajattelin juuri, että säästän sen joihinkin minun projekteihin. Kätevät nuo pyörivät kepit, mitkä pystyy asettamaan monelle eri korkeudelle.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)