Puutarhahommat Puutarha49:ssä

Talvi on erinomaista aikaa suunnitella tulevan vuoden tai vuosien puutarhatöitä ja puutarhahommia. Uskomme vahvasti siihen, että hyvin suunnittelemalla säästää monessakin työvaiheessa aikaa, vaivaa ja ehkä rahaakin. Perinteisesti pohdimme talvikauden kuluessa yhden-kaksi isoa toteutettavaa projektia eli puutarhahommaa tulevaksi kevääksi – ja se/ne sitten toteutetaan kevään ja kesän kuluessa.

Puutarha elää, muuttuu ja muovautuu vuodesta toiseen. On suuri ja pieniä linjoja, asioita ja töitä toteutettavaksi. Osa niistä unohtuu, osa haudataan huonoina ajatuksia ja syntyy uusia loistavia ideoita. Sellaista on meillä ainakin työ oman unelmapuutarhamme eteen. Kaikki muu on turhaa paitsi puutarhanhoito ? – noh ihan tuohon en usko mutta puutarhanhoito on erittäin rentouttavaa ja antoisaa.

Olemme jo pidempään listanneet tehtäviä puutarhapuuhia ylös, jotta ne eivät unohtuisi. Listassa on ollut hommia laidasta laitaan, pienistä muutaman minuutin töistä laajoihin ja aikaa vieviin puutarhaprojekteihin. Listasta on näppärä poimia työ tai tehtävä kun tulee sellainen fiilis että haluaa johonkin ryhtyä – ja homman voi sitten valita sen mukaan miten ehtii ja jaksaa. Suosittelen tätä menetelmää lämpimästi. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty; sanotaan.

Teimme tulevista puutarhahommista listan nähtäväksenne tänne blogiin. Se elää ajan kanssa, ja tarkoitus on päivittää listaa, merkitä tehdyt hommat ja linkata ko. asiaa koskevaan blogijuttuun, lisätä uusia hommia listalle jne. Lista löytyy yläpalkista kohdasta PUUTARHAHOMMAT . Työt ovat listassa sekalaisessa järjestyksessä, eikä niitä ole ajallisesti, työmäärällisesti, toteusajankohdan mukaisesti tai muutoinkaan priorisoitu. Kannattaa käydä seuraamassa mitä puutarhassamme tapahtuu ja mitä on Puutarha49:n puutarhahommat 🙂

Idearikasta talvea! Aloita ja listaa omat puutarhahommat. Suunnitteleminen on ihanaa, sillä siinä vaiheessa kaikki on auki ja avoinna mielikuvitukselle..

Valokuvaa puutarhaasi. Se on paras tapa havaita muutokset vuosien kuluessa. Tämä kuva vuodelta 2007.
Valokuvaa puutarhaasi. Se on paras tapa havaita muutokset vuosien kuluessa. Tämä kuva vuodelta 2007.
Kerro muillekin:

One Comment

 • Markku Hattula

  Hei,
  erittäin selkeä sivut, hyvin muotoillut. Tahtoo kanssa, vaikkei nyt
  puutarha-alalta. Olen saanut rekisteröityä domainin nimelläni.
  Pitäisi vähän suunnitella, millaiset sivut. Mikä se olikaan tämä palvelin.
  Sanon sitten kotisivut.com sopimuksen irti, kunhan uudesta on tietoa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)