Puutarha49

Puutarhablogi Puutarha49.fi

Mikä on Puutarha49?

Puutarha49 sijaitsee Kanta-Hämeessä, III- vyöhykkeellä. Puutarhan koko on noin 1350 m2. Tontilla on rintamamiestalo, autotalli ja leikkimökki. Pihapiiri on alkujaan savipeltoa, meidän omistuksessa tämä on ollut vuodesta 2002. Varsin pelkistetystä lähtökohdasta olemme lähteneeet rakentamaan tästä omaa unelmapuutarhaamme edeten pala kakkua kerrallaan – yksi puutarhan “huone” vuorollaan ajatuksella. 

puutarhablogi puutarha49

Puutarha49 on puutarhahullun pariskunnan puutarhablogi, jossa kerromme puutarhastammme – Puutarha49:stä  josta rakennamme englantilaistyyppistä  “cottage garden” henkistä runsasta ja ihanaa unelmapuutarhaa. Rakennamme ja täydennämme puutarhaamme kierrätysideoilla ja oivalluksilla – omaperäinen ja uniikki tunnelma syntyykin itsetehdyillä ja keksityillä oivalluksilla. Puutarhassamme on paljon erilaisia tiloja – puutarhan huoneita joilla jokaisella on oma tunnelmansa, tarkoituksensa ja kasvillisuutensa.

Vuonna 2014 hankimme vanhan maalaistalon Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen rajamailta ja tämä ihastuttava talo ja sen kaunis lehtomainen pihapiiri ovat myös ajoittain esillä blogissamme. Kesäpaikalla hyötyviljellään runsaasti ja rakennetaan pihassa sekä puutarhassa – ja kunnostetaan vanhaa.

Puutarha49 löytyy myös YouTubesta omalta kanavaltaan. Kannattaa tutustua myös videosisältöön.

Puutarha49- blogia kirjoittavat:

Henni 

Periksiantamaton ja helposti innostuva puutarhahullu joka rakastaa pastellinsävyisiä kukkia, mullan tuoksua keväisin ja sisustaa myös puutarhassa. Innokas uudistaja ja uuden kokeilija, ja tämän puutarhan ideamoottori. Romuromantiikan ystävä ja kierrätysfriikki.  

Henri

Puutarhamme rakennusmestari. Pureksii aikansa ideoita ja jyrää ne maaliin kuin Kumelan diesel. Mittaaminen, suunnitteleminen ja laskeminen ovat lähellä sydäntä, ja niitä taitoja tarvitaankin puutarhahommissa. Rikkaruoho lover – käy jatkuvaa sotaa rikkaruohoja vastaan ja rakastaa (onneksi) kitkemistä. Suosikkikasvi liljat.  

puutarhablogi puutarha49          puutarhablogi puutarha49

Puutarhablogi on puutarhamme päiväkirja ja muistio.

Puutarha49 blogin avulla haluamme taltioida omat puutarhamuistomme, inspiroida, jakaa vinkkejä, tietoamme, oivalluksiamme ja ennen kaikkea kertoa meille niin rakkaasta aiheesta puutarhanhoidosta. Tulemme myös kertomaan puutarhatrendeistä, puutarhakoneista ja välineistä – ja kaikesta aihepiiriin istuvasta.

Siispä ota kupponen kahvia tai teetä ja istu mukavasti sohvalle tai omaan puutarhaasi ja aloita puutarhablogin selailu.

puutarhablogi puutarha49      puutarhablogi puutarha49

 Tervetuloa lukemaan Puutarha49.fi puutarhablogia!