Puutarha49


Puutarhablogi Puutarha49 –  maalla ja kaupungissa. 

Englantilaistyyppinen Cottage garden henkinen puutarhamme sijaitsee Kanta-Hämeessä, III- vyöhykkeellä. Puutarhan koko on noin 1350 m2. Tontilla on rintamamiestalo, autotalli ja leikkimökki. Varsin pelkistetystä lähtökohdasta aloitimme rakentamaan oman unelmapuutarhaamme edeten pala kerrallaan – yksi puutarhan “huone” vuorollaan ajatuksella.

Puutarhassamme on paljon erilaisia tiloja – puutarhan huoneita joilla jokaisella on oma tunnelmansa, tarkoituksensa ja kasvillisuutensa.

Paitsi kauneutta ja silmäniloa, myös itse viljelyä ja pienimuotoista omavaraisuuden tavoittelua.

Hyötyviljelemme maaseudulla idyllisessä miljöössä ja siellä meillä on myös ruusutarha. Kesäpaikalla Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan rajamailla myös rakennetaan pihassa sekä puutarhassa – ja kunnostetaan vanhaa taloa ja pihapiiriä.

Rakennamme ja täydennämme puutarhaamme kierrätysideoilla ja oivalluksilla – omaperäinen ja uniikki tunnelma syntyykin itsetehdyillä ja keksityillä oivalluksilla.

Puutarhamme esiteltiin Viherpiha- lehden numerossa 8/2016. Lue.

Puutarha49 bloggaajat:

HENNI

Periksiantamaton ja helposti innostuva puutarhahullu joka rakastaa pastellinsävyisiä kukkia, mullan tuoksua keväisin ja sisustaa myös puutarhassa. Innokas uudistaja ja uuden kokeilija, ja tämän puutarhan ideamoottori. Romuromantiikan ystävä ja kierrätysfriikki.  

HENRI

Puutarhamme rakennusmestari. Pureksii aikansa ideoita ja jyrää ne maaliin kuin Kumelan diesel. Mittaaminen, suunnitteleminen ja laskeminen ovat lähellä sydäntä, ja niitä taitoja tarvitaankin puutarhahommissa. Rikkaruoho lover – käy jatkuvaa sotaa rikkaruohoja vastaan ja rakastaa (onneksi) kitkemistä. Suosikkikasvi liljat.  


Puutarha49 löytyy YouTubesta

Puutarhablogin avulla haluamme paitsi taltioida omat puutarhamuistomme, inspiroida, jakaa vinkkejä, tietoamme, oivalluksiamme ja ennen kaikkea kertoa meille niin rakkaasta aiheesta puutarhanhoidosta. Kerromme  puutarhatrendeistä, puutarhakoneista ja välineistä – ja kaikesta aihepiiriin istuvasta.

Siispä ota kupponen kahvia tai teetä ja istu mukavasti sohvalle tai omaan puutarhaasi ja aloita puutarhablogin selailu.

puutarhablogi puutarha49

Ole mukana, keskustele ja kommentoi!

Tervetuloa lukemaan Puutarha49.fi puutarhablogia!