Puutarhablogi dokumentoi puutarhan kehittymisen

Puutarha49

Puutarhablogi

Tämä puutarhablogi (lue esittely) lähti aikanaan, lähes 4 vuotta sitten ajatuksesta dokumentoida ja taltioida oman puutarhan muutoksista ja kehittymisestä. Samalla ajattelimme siitä olevan iloa muillekin, sillä itsekin etsin ja haen tietoa sekä vinkkejä monista eri kanavista. Oman puutarhamme suunnittelu ja toteutus on ollut aina ositettua. Ostimme reilu 10 v sitten tämän vanhan talon ja sen melko tyhjän “nurmikenttämäisen” pihan (puutarhaksi ei voinut suurellakaan mielikuvituksella sitä kutsua). Ekat vuodet meni taloa remontoidessa, ja puutarhahulluus tuli sitten vasta vähän myöhemmin.

Mitkä ovat ajatuksemme tulevasta puutarhavuodesta omassa puutarhassa?

Meillä toteutetaan vuosittan 1-2 isompaa juttua  puutarhassamme muiden ajankohtaisten puutarhahommien ohessa. Suunnitteluvaiheessa kutsumme niitä “teemoiksi”, eli toteutamme 1-2 teemaa joista tulee eri kokoisia projekteja ja töitä tulevalle vuodelle. Tämä on ollut toimiva malli jo useamman vuoden ajan. Viime vuonna laitoimme kuntoon puutarhamme viimeisen “ei-valmiin” nurkkauksen, ns. kanalankulman. Kesäpaikalla aherrettiin nurmikon uusinnan parissa, ja teimme sinne isoja istutusalueita.

kanalan kulma puutarhanurkkaus
Puutarhanurkkauksemme suunniteltiin huolellisesti ennen toteuttamista
puutarhasuunnittelu
Puutarhan nurkkaus valmiina.

Puutarhamme uudelleenrakennusvaiheen voi katsoa päättyneen v. 2015 loppuun. Suurimmat mylläykset ja rakenteelliset asiat sekä kasvillisuus on jo toteutettu. Nyt meillä on selkeästi rajattu, runsas englantilaistyyppinen puutarha, jossa voimme nauttia ihanista vuodenajoista. Valmiiksi se ei ikinä tule, eikä saakaan tulla. Puutarha elää koko ajan ja tarvitsee huolenpitoa, uusimista yms. jatkuvasti.

Tulevan vuoden suunnittelu on käynnissä, kerron pian mikä on alkaneen vuoden pääpainopiste ja teema johon puutarhassamme panostamme.

Kerro muillekin:

2 Comments

  • Ruusunmekko

    Suunnitelmallisuus kuulostaa myös maltillisuudelta. Ehkä tämä on myös keino saada projektit valmiiksi. Itse elän hetkessä ja teen asioita hetken mielijohteessa. Nautin siitä, mutta silloin asioilla on tapana paisua ja päällekkäisiä projekteja on useita. Toisaalta pääasiahan on, että nauttii tavastaan tehdä asioita. Lopputuloshan on meillä kuitenkin sama, puutarha ei ole koskaan valmis <3

  • Henni - Puutarha49

    En tiedä onko näissä meidän projekteissa useinkaan kauheesti takana maltillisuutta 😉 Ollaan sen verran touhukkaita, että suunnittelun avulla saadaan lohkottua suureellisetkin asiat pienempiin osakokonaisuuksiin. Yleensä meidän isot puutarhassa tapahtuvat projektit ovat sellaisia, että ne vievät useamman viikon työpanoksen.

    Ja tuo on totta, suunnittelemalla saamme näitä isoja osakokonaisuuksia valmiiksi asti. Toisaalta estämme sen, ettei “kaikki ole yhtä aikaa levällään”, vaikka välillä siltä tuntuisikin 😀

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)