Puutarhablogi – bloggaajan ajatuksia

Puutarhablogi Puutarha49 ollut olemassa jo useita vuosia. Blogi käynnistyi maaliskuussa 2012. Nyt on siis menossa jo kuudes blogivuosi! Miten aika rientääkään. Melkoinen määrä blogijuttuja eri aiheista ja eri näkökulmista. Siitä olen pitänyt kiinni – ja pidän edelleenkin, että tämä on ns. puhdas puutarhablogi.

Tämä puutarhabloggaaminen on sitä mistä pidän. Olen huomannut että varsin vähän on yhteen aihepiiriin keskittyneitä blogeja, ja runsaasti sekalaisia lifestyleblogeja.  Ehkä se on jopa jonkinlainen trendi. Mene ja tiedä. Eipä silti, kyllä omassakin elämässä olisi paljonkin aihealueita ja asioita joista voisi kirjoittaa mutta olen päättänyt että puutarha laajana aiheena on se mitä blogissa kirjoitan ja jaan.  Kyllä tätä, niinkuin oikeastaan mitä tahansa elämässä, ohjaa oma into – sitä tekee ja sille antaa aikansa mistä diggaa. Oman puutarhan avaaminen blogin kautta antaa paljon.

Pari-kolme vuotta sitten mietin liittymistä blogilla somekanaviin. Päädyin lopputulokseen, etten lähde instagramiin, facebookiin tai vastaaviin Puutarha49:n kanssa. Tällä linjauksella varmistan sen, että blogialusta ja sisältö on omassa hallinnassani, mikä ei ole nykypäivänä mielestäni mikään pieni asia. Työssäkäynnin, perheen sekä huushollin pyörittämisen jälkeen aika on väkisinkin rajallista niinkuin kaikilla.

Videot, joita teemme ovat kiva lisä puutarhablogissa – liikkuva kuva kertoo niin paljon enemmän ja on kiva täydennys sisältöön.Niitä tulee tehtyä silti harvakseltaan mutta on mielestäni mukava lisä blogissa.  Niitä on itseasiassa usein varsin hilpeä tehdä.

Muitakin intohimoisia harrastuksia minulla on kuin puutarha ja puutarhablogin pito, nimittäin remontointi ja vanhat talot. Sille annan ilolla aikaani. Tutut ovatkin kysyneet miksi en kirjoittaisi myös blogia vanhan talon kunnostamisesta? Koen että siinä olisi paljon annettavaa mutta on mielestäni parempi tehdä yksi hyvin kuin kaksi vähän sinne päin. Oma koti on myös varsin yksityinen asia. Keskityn mielelläni tähän puutarhablogiin. Muille elämäni kiinnostuksille annan aikani tekemiseen ja tuloksista nauttimiseen.

Tässä blogissa keskityn puutarhaan ja sen monimuotoisuuteen. Vaihtelevat vuodet ja sääolot antavat oman twistinsä puutarhapuuhiin. Puutarha elävänä orgaanina on siinä mielessä ihana (ja samalla ajoittain raivostuttavakin), että se ei koskaan ole valmis. Kuten en minäkään. Pian alkaa seitsemäs bloggausvuosi! Koskaan ei tule valmista  – blogissakaan :D. Ei kun eteenpäin…

   

Otan ilolla vastaan kommentteja, toiveita, ideoita ja ajatuksia. Jätä siis kommenttisi tai laita sähköpostia tulemaan!

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)