Puutarhabloggausta ja puutarhavloggausta

Jokos olet tutustunut meidän YouTube kanavaan? Tänä vuonna olemme tehneet entistä enemmän videoita ja pienen kesätauon jälkeen luvassa on taas pian videosisältöä. Tule mukaan ja liity kanavan tilaajaksi!


Olemme bloggailleet jo lähes 10- vuotta. Juttuja on valtava määrä!

Näinä vuosina olemme uusineet blogin ulkoasua ja mukautuneet paitsi puutarha-alan kehitykseen mutta myös bloggaamisen ja kuvaamisen tekniseen puoleen. On hankittu kameroita ja vehkeitä, blogin kuvakoot ovat suurentuneet valtavasti vuosien takaisista standardeista jne. Internet on muuttunut, nettisivuista ja blogeista puhumattakaan. Blogin tuottamiseen ja ylläpitämiseen on mennyt todella paljon aikaa ja siihen menee niin paljon kuin suinkin haluaa ja pystyy antamaan. Rakas harrastus.

Videosisältö on tuonut paljon uutta tekemistä ja annettavaa meille. Tänä vuonna teimme entistä enemmän videoita youtubeen. Nyt pienen kesähuilin jälkeen olemme pohtineet miten jatkaisimme bloggausta.

Alkaisimmeko tekemään pelkästään videobloggausta sillä liikkuvan kuvan ja äänen avulla on niin paljon monipuolisempaa näyttää puutarhapuuhia. Keskittymällä videoihin meillä jäisi enemmän aikaa panostaa niihin, kun rinnalla ei päivitettäisi blogia johon tuotetaan tekstiä ja valokuvataan paljon. Omaa ajankäyttöäkin on mietittävä ja otettava huomioon. Päätöstä ei ole tehty ja mietimme asiaa. Haluaisimmekin kuulla juuri sinun mielipiteen tai näkemyksen asiaan – emmehän me tätä blogia itsellemme tee vaan kyllä siellä ruudun toisella puolella olet juuri sinä, jolle on mukava kertoa puutarhajutuista kuin vanhalle tutulle. Siispä kerro 🙂

Haluaisitko seurata puutarhapuuhia videoiden ja videoblogin avulla? Vai oletko enemmän perinteisen blogin kannalla? Vai onko sillä väliä. Onko sinulla mielipidettä tai muita näkemyksiä asiaan?

Jos et ole vielä tutustunut YouTuben sisältöömme, klikkaa itsesi sinne niin saat käsitystä videoista ja liity kanavan tilaajaksi.

Käy kommentoimassa tuonne alle – arvostamme kovasti mielipidettäsi!

Kerro muillekin:

2 Comments

 • Iitu

  Hei,

  Ensinnäkin, kiitos vielä mahtavasta blogista, sitä on ilo lukea 🙂

  Itse pidän ihan tavallisista blogiteksteistä ja sen myötä tulevasta pohdinnasta, mutta huomasin pitäväni myös esimerkiksi kasvimaan esittelyvideoista. Lisäksi jotkin DIY-ohjeet varmasti hyötyvät videoformaatista! Joten sen puolesta voisi melkein sanoa, että kumpikin toimii omalla tavallansa mainiosti. Pitäisin tärkeämpänä sitä, että sisällön tuottaminen tuntuu teistä itsestänne mielekkäältä jatkossakin 🙂

  Saisiko vielä toivoa sellaista postausaihetta (vaikka kevääksi), että millaiset vaatteet olette havainneet hyväksi puutarhahommiin? Kesällä varmaan lenkkarit, shortsit ja kevyt paita, mutta syksyllä sitten työhousut ja sadetakki? Itselläni esimerkiksi sellainen ongelma, että vähän pelkään kalliiden gore-tex ulkoiluvarusteiden rikkoutumista puutarhahommissa, joten kuulisin mielelläni käytännön vinkkejä 🙂 Kestävyys ja ekologisuus myös näissä ikuinen murheenkryyni!

 • Henni - Puutarha49

  Kiitos Iitu kommenteista ja kivasta palautteesta. On tosi kiva kuulla että blogista on hyötyä ja iloa.

  Juttutoive napattu muistiin (kiitos ideasta) ja pyrimme toteuttamaan sen uuden puutarhavuoden käynnistyttyä keväällä.

  Nautitaan syksyn väreistä, huilitaan hetki ja haaveillaan puutarhapuuhista. Meilläkin on vielä edessä talvivalkosipulin istutusta – tänä vuonna saimme ensimmäisen komean sadon.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)