Lahoava polku

Laho ja polku! Meidän pöllipolku on tiensä päässä – kirjaimellisesti. Puiset puukiekot eli pöllit ovat niin lahoja että ne on yksinkertaisesti pakko poistaa. Laho ja limainen puupölli on hengenvaarallisen liukas jalan alla sateisina ja/tai jäisinä. Pöllipolku on ollut hauska oivallus ja kiva puutarhan ilmeen luoja, mutta täytyy sanoa että käytännöllisyys vanhemmiten ei tosiaan ole sitä mitä polulta eniten odottaa: turvallista kulkua.

pöllipolku, polku

Nyt kun pöllit ovat aidosti ja oikeasti lahot, ne sai lapioida kirjaimellisesti kukkapenkkiin maatumaan loppuun ja ehjinä pysyneet kiekot keräsin kasaan ja ne pitää heitellä lehtikompostoriin -kyllä nekin piakkoin hajoavat, niin lahoja nuo kaikki olivat. Kaikissa isoja halkeamia ja erilaisia lahottajasieniä.

pöllipolku_laho, polku

Tältä polku näytti vuonna 2013. Nämä pöllit on aikoinaan tilattu metsurilta ja muutamana vuotena tervattu pinnasta. Ne on ollut upotettuna soraan, maisemointikankaan päälle.

Polku, pöllipolku
Pöllipolku vuonna 2013

 

Mitä tilalle, mistä uusi polku? Pöllien aukot lapioidaan täyteen soraa jota löytyy meiltä polkuprojektien (lue jutut polkuprojektista tästä ja tästä) jäljiltä vielä pari kottikärryllistä – tilalle tulee siis käytännöllinen sorapolku. Se ei ehkä ole niin persoonallinen, mutta turvallinen ja vaaraton kulkea. Mainiota tällaisen kotimaisen puun käytössä puutarhassa on se, että tämäkin materiaali maatuu – itsestään – ennenmmin tai myöhemmin.

Ja lämmintä sekä lumetonta säätä riittää. Uskomaton alkutalvi ollut tämäkin.

Kerro muillekin:

2 Comments

  • MaLi Heinonen

    Kyllähän puu-pölli polku kaunis silmälle on, mutta ajan hammas kaluaa sitä vähemmän kauniiksi ja turvalliseksi. Mekin aikanamme rakensimme puisen alustan saunan eteen. Viime kesänä oli pakko purkaa se, koska siitä tuli vaarallisen liukas. Tilalle laitettiin valetut laatat. Mietittiin myös luonnonkivi- laattoja.Olivat tosi kalliita mökkikäyttöön.
    Onnellista ja huoletonta joulun aikaa Henrille, Hennille ja lapsille.
    Idearikasta tulevaa vuotta 2016!
    toivottaa mökkinaapurit

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)