Pihavalaistus talvella

Pihavalaistus talvella luo tunnelmaa, näkyvyyttä ja ennen kaikkea turvallisuutta. Mutta on se niin kaunistakin! Meillä laitettiin puutarhan valaistus kuntoon toissa kesänä ja täytyy sanoa että projekti oli kaikilla tavoin todella järkevä.

Nykyään teknologia on niin edistynyttä led- valojen myötä ettei valaistus näy sähkölaskussakaan. Tästä on nyt kokemusta reilun vuoden ajalta ja edelleenkin olemme kaikin puolin todella tyytyväisiä valintaamme.

Käytimme paitsi led- tekniikkaa, myös ns. pinta-asennettuja valaisimia jolloin asennus oli helppoa ja vaivatonta eikä kaivuutöitä tarvittu. Valitsimme sarjan (Airam Easy Connect), jota voi laajentaa lähes rajattomasti jos tulee uusia ideoita tai tarpeita valaistukseen.

En olisi osannut oikein kuvitellakaan, kuinka valaistus muutti syksyn pimeyttä ja luo valoa talven keskelle. Lumella kuorrutetut pihavalaisimet ovat erittäin kauniita.

Näin hauskalta näyttää terassiin upotetut valot lumikuorrutuksella.

 

Polut on valaistu tolppavaloilla. Niiden etuna on valaisutehon lisäksi korkeus josta on hyötyä etenkin lumisillä keleillä.
Tunnelmaa voi luoda myös erilaisilla koristevaloilla. Tässä Airamin lipputankovalo asetettuna isoon tuijaan. Valosarjan korkeus riitti todella hyvin isoonkin puuhun.

Erinomaista alkanutta vuotta 2018!

Kerro muillekin:

2 Comments

  • Tuula

    Onpas hauskat nuo upotetut valot lumihangen alla, ihan kuin ufon valot! Itsekin olen tehnyt hieman valaistussuunnittelu-hommia täällä Jyväskylässä. Tämä on ensimmäinen talvi uudessa kodissamme ja huomasin, että piha on todella pimeä, joten kaipaamme kipeästi uusia pihavalaisimia.

    • Henni - Puutarha49

      😀 Ne ovat kyllä kivat ja lumi vain tuo oman kivan ilmeen niille. Valot puutarhassa ja pihapiirissä ovat kyllä monessakin mielessä tarpeen. Kiitos kommentistasi, ja mukavaa puutarhavuotta.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)