Pihasuunnittelijan ABC – kevään puutarhakirja uutuus

WSOY:n uutuuskirja Pihasuunnittelijan ABC, kirjoittajina Päivi Rahikka on kätevä opas uudelle pihan omistajalle tai rakentajalle. Parisataasivuisessa kirjassa käydään läpi niin tyyliunelmat, pihasuunnittelun ABC (kasvupaikkavaatimukset, suunnitelmat, kasvuolosuhteet), tärkeät ja hyödylliset määräykset (ajotiet, parkkipaikat, sisäänkäyntien ja kulkuväylien vaatimukset, oleskelualueet jne) sekä valaistus. Kirja sisältää myös “tuumasta toimeen osion” eli käytännön neuvoja ja ohjeita kuinka työt toteutetaan. Lisäksi kirjassa kerrotaan myös uudispihan mahdollisuuksista, kuin myös vanhan puutarhan kunnostamisesta. Myös vapaa-ajan asuntojen pihapiirit ovat saaneet omat lukunsa. Lisänä on esimerkki uudispihasta ja 100- vuotiaan huvilapihan kunnostuksesta. Kirjan täydentää lopussa oleva kasviluettelo.

image

 Kirja on kooltaan kätevä, sillä se on A4:sta lyhyempi neliön mallinen kirja. Kulkee näppärästi mukana pihalla. Runsaat värikuvat täydentävät kirjaa mainiosti. Tällainen kokenutkin puutarhuri saa kirjasta varmasti paljon ideoita ja minua kiinnostaa tietysti erityisesti vanhan puutarhan kunnostusta koskeva juttu samoin kuin vapaa-ajan asunnon piha-asiat.

 Pihasuunnittelijan ABC   image

Mielestäni parhaan annin kirjasta saa aloitteleva puutarhuri ja pihan laittaja, kompaktissa paketissa helppo ja selkeälukuinen tietopaketti. Pihasuunnittelusta on kotimaista kirjallisuutta yllättävänkin vähän. Olisin toivonut että kirja pureutuisi aiheeseen vielä syvemmin, jutut ovat tosiaan tehty mielestäni sellaiselle, jolla ei entuudestaan ole tietoa. Mutta siinä kirja lunastaa paikkansa erinomaisesti. Iloisia kevätpäiviä puutarhassa ja kirjallisuuden parissa!

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)