Pihan ja puutarhan valaistus

Pimeä vuodenaika on menossa ja jos heijastimet on syytä kaivaa esiin ja ripustaa vaatteisiin, kannattaa myös panostaa hetkinen ajatusta oman pihan ja puutarhan valaistusasioihin. Valo pihalla tuo ennenkaikkea turvallisuutta ja vähentää tapaturmia, mutta luo myös tunnelmaa, iloa ja näyttävyyttä. Yllättävän vähän puutarhavalaistusta näkee tehdyn pihoilla, vaikka meillä sitä pimeää riittää kuitenkin useampi kuukausi.

Meillä laitettiin puutarhaan näppärät valaistusratkaisut jokunen vuosi sitten, ja lisäsimme tänä vuonna vielä yhdelle polulle kivat pallovalot samaan sarjaan. Pallovalot sopivat kivasti 50- luvun tunnelmaan jolta ajalta talommekin on. Airamin Easy Connect on helppo asentaa, sillä se ei vaadi mitään kiinteitä sähkötöitä eikä kaivuuhommia, ja sarjaan voi kytkeä erilaisia ja näköisiä valaisimia omien mieltymysten mukaan.

Pallovalot antavat mukavaa ja tunnelmallista valoa sivupolulle ja sen kulkureitille. Pääpolut meillä on valaistu tolppavalaisimin, joiden valoteho on suurempi. Kaikissa on led- lamput, joten sähkökulutuksessa reilumpikaan valaistusmäärä ei juurikaan näy.

Valaisimien välille saa erilaisia ja eri mittaisia kaapeleita ja haaroittimia joten haluttu kokonaisuus on kätevä rakentaa, eikä jokainen valo tarvitse omaa “sähkötöpseliä”. Tolppavalaisimet olemme poranneet kiinni betonilaattoihin, joten ne ovat tukevasti pystyssä.

Valaistusajan olemme säätäneet kätevästi simppelillä kellovalaisimella, ja muutaman kerran näiden kuukausien aikana sitä hieman säädämme päivän valon määrän muuttuessa.

Jos kaipaat ideoita ja vinkkejä valaistukseen tutustu aiempiin juttuihimme:


Tämän jutun myötä siirrymme joksikin aikaa “talviunille” kuten puutarhakin. Ihanaa syksyä ja mukavaa talvea – kiitos kun olet ollut mukana 🙂

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)