Piha vai puutarha?

Heipä hei. Kummasta sinä puhut – pihasta vai puutarhasta? Puuhailetko puutarhassa vai pihassa? Onko sillä merkitystä?


Meidän oma kaupunkitonttimme on ehdottomasti puutarha. Siitä me puhumme ja sitä termiä käytämme. Rehevä, ihana ja täynnä kasveja oleva keitaamme.

Tämä totta totisesti on puutarha, ei piha – se on meille tärkeää. Puutarha kunnioittaa sitä tilaa jonka se on saanut “vallata”, se ei ole vain piha, läntti, tontti – sitä on puutarha. Täällä saa tuntea olevansa osa tätä kauneutta ja valtavaa vehreyttä jota ympärillä on –  tajuamatta että olemme keskikokoisessa suomalaisessa kaupungissa keskustan läheisyydessä. Täällä aika pysähtyy.

Henni 15.2.2015 (Cottage Garden englantilainen puutarhatyyli– postauksessa)

Puutarha ei ole koskaan valmis, vaikkakin pitkällä olemme jo sen rakenteiden ja visuaalisen ilmeenkin ja tunnelman osalta. Orgaanisena, alati muuttuvana se tarjoaa aina ihanan pakopaikan arjesta, mukavaa puuhastelua puutarhassa, iloa, nautintoa ja ennen kaikkea rentouttavan olotilan. Meidän vihreä keidas.


Kerro muillekin:

4 Comments

  • puutarhurintytär

    Sinulla on kaunis puutarha! Minä käytän täällä maalla kun asun monesti kyllä pihapiiri nimitystä. Kivikkorinne luonnonpuutarha, metsäpuutarha ovat nimityksiä jotka myös hyvin kuvaavat puutarhaamme. Oliskohan nyt aika tarkentaa ja palata puutarha nimeen. Se sopii niin hyvin tuohon sinun puutarhaasi ja on arvokkaamman kuuloinen.

    • Henni - Puutarha49

      Voi kiitos. Tuo on totta, että nimitys voi liittyä myös sijaintiinkin. Meidän kesäpaikalla puhumme ehkä sitten juuri tuosta pihapiiristä – maalla kun olemme ja siellä on enemmän hyötypuutarhaa kuin tällaista koristepuutarhaa. Tyyliltään ovat siis kovin erilaiset nämä paikat. Tosin puhumme mekin esimerkiksi juuri metsäpuutarhasta, joka meidän tapauksessa on siellä maalla pihapiirissä oleva alue, joka on metsämainen ja meillä sinne on istutettu paljon rodoja yms. Mielenkiintoista keskustella miten kukakin nämä asiat näkee ja nimeää.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)