Pelargonioiden keväthuolto

Iki-ihana pelakuut eli pelargoniat kaipaavat kipeästi hoivaa talven jäljiltä. Talvehtiminen onnistui hyvin ja nyt on aika auttaa niitä kohti runsaskukkaista kesäkautta. Meillä keväthuoltoon kuuluu mullanvaihto, kevätleikkaus ja lannoitus.

Tule mukaan seuraamaan miten keväthuolto meillä sujui. Tilaa youtube- kanavamme, jos et sitä vielä ole tehnyt. Kevään edistyessä videomateriaali lisääntyy kovaa kyytiä.

Pelargonian pistokas

Tänään muuten havaitsin ensimmäistä kertaa, kun mahtava hanhiparvi lensi muodostelmassa yli – hilpeä kaakatus vain kuului. Tervetuloa kevät!

Kerro muillekin:

2 Comments

  • Sakke

    hei minulla on muutama pelargonia joka jäi syksyllä parvekkeelle kannattaakohan sitä yrittää vielä vaihtaa mullat ja mitä luulet lähteekö vielä kasvaa ??? Laitoin kyseiset kukat viimetalvena siemenistä kasvaa ja kukkivat jo viimekesänä.

    sakke ja kiitos

  • Henni - Puutarha49

    Hei, ja kiitos kysymyksestä. Mikäli pelargonia on jäätynyt juuristoa myöten, ei se siitä valitettavasti toivu. Mutta olosuhteista riippuen esim. lasitetulla parvekkeella saattaa olla säästynyt joten ainahan voit kokeilla. Nosta sisälle ja seuraa pari viikkoa. Pelargoniat tulisi siirtää talvehtimaan pakkasettomaan tilaan syksyllä. Tsemppiä viherpeukalointiin 👍🌼

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)