Pelargoniat ja talvehdittaminen

Oletko innokas pelargonioiden kasvattaja? Olen itse “lämmennyt” perinteisillä pelargonioille ja pyrin näitä aarteita vaalimaan – ja siksi myös talvehdittamaan talven yli.

Millä tavalla saamme pelargoniat kestämään läpi talven? Jaan omat keinot pelargonioiden talvehdittamiseen ja hoitoon talven aikana. Yrityksen ja erehdyksen kautta olemme löytäneet ne meille sopivimmat keinot.

Oma innostus pelargonioihin on tullut vasta ajan kanssa ja nyt upeat perinnelajikkeet kuten kuvissa näkyvät ihanat Mårbacka pelargoniat ovat valloittaneet paikkansa paitsi kesäkukkina myös ympäri vuoden.

Talvehdittamisen avulla pelargonioista kasvaa todella mahtavan kokoisia ja aina vain upeampia. Pelargonian talvehdittamiseen on varmasti monenlaisia eri tapoja, ja meilläkin kokemusta useista – mutta viimein on löytynyt meille se toimivin. Kukat voivat todella hyvin läpi vuoden.

Pelargonia
Pelargoniat kaipaavat lisävalaistusta, vaikkei tarkoitus olekaan niitä kukittaa tähän aikaan vuodesta. Muutama tunti lisävaloa on auttanut talvehdittamisessa merkittävästi. Kasvit ovat tanakoita ja hyvän värisiä.

Tällä videolla meidän talvehdittamisvinkit ja kokemukset pelargonioille:

Piakkoin voikin jo tehdä pelargonioille mullan vaihdot ja lannoittamisen sekä lisätä kasvivalon määrää. Tässä yhteydessä voi myös leikata liian pitkiksi venähtäneet varret, jos sellaisia on tullut. Mikäli talvehditat pelargoniat pimeässä, alkaa olla pikku hiljaa nostaa ne esille ja valoon. Ajatella, että kevät on yllättävänkin nopeasti täällä.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)