Pasuunankukka vai trumpettikukka

Tänä keväänä tilasimme naapurin kanssa taimisatsin kimpassa postimyynnin kautta. Yhdessä tilaamalla puolitimme toimituskulut ja säästimme, sillä monet kasvit myytiin lajitelmina tai useamman kappaleen erissä joten pystyimme jakamaan keskenämme näitä satseja ja lajitelmia. Hankinta oli kertakuluna kohtuullisen suuri mutta oli todella kätevä tilata suunnilleen se mitä kesän aikana tarvitsee yhdellä kertaa. Yleensä kun olemme hankkineet taimia tipottain aina tarpeen mukaan.

Taimiostoksemme sisälsi myös kaksi Pasuunankukkaa tai Trumpettikukkaa. Näitä molempia nimiä näytetään käytettävän – rakkaalla kasvilla on monta nimeä? Pasuunankukasta kerrotaan että se on eksoottinen, nopeakasvuinen pikkupuu terassille, parvekkeelle tai puutarhaan. Se kukkii erittäin näyttävästi isoilla torvimaisilla kukilla ja voi kasvaa jopa parimetriseksi. Kasvi on talvetettava valoisassa ja viileässä sisätilassa (n. +5 -10 asteisessa tilassa). Aion ilman muuta kokeilla tämän talvehdittamista yhdessä daalioiden yms. tänä vuonna hankittujen aarteiden kanssa.

Taimi saapui meille parikymmensettisenä rääpäleenä. Ja näytti melkoisen surkealta vihreältä kepin pätkältä jossa oli muutama lehti. Mutta parissa viikossa se vahvistui ikkunalaudalla, ja nyt kun pasuunakukat ovat olleet terassin isoihin ruukkuihin istutettuina parisen viikkoa on niiden hurja kasvu alkanut. Istutin ne normaaliin pussimultaan johon sekoitin kanankakkarakeita. Kasvun vauhdista ja valtavista kukkatoiveista voi päätellä että tämä kasvi tarvitsee säännöllisesti vettä ja lannoitetta. Odotan innolla kukintaa.

Pasuunankukka / trumpettikukka:

Kukinta: heinä-elokuu
Kasvukorkeus: 150-200 cm
Kasvupaikka: aurinkoinen, puolivarjoinen, suojainen

Lannoitus tulisi lopettaa ennen talvehdittamista jotta kasvi saa levätä. Vettä annetaan lepokautena vain vähän niin ettei multa pääse kokonaan kuivumaan. Versoja voi typistää jo syksyllä, mutta viimeistään uuden kasvun alkaessa kevättalvella. Kasvi sietää voimakasta leikkaamista ja sitä voidaan lisätä niin latva- kuin versopistokkaista.

Pieni jännitys on paitsi siinä, kukkiiko pasuunankukat tänä vuonna jo – myös siinä minkä värisinä. Otimme naapurin kanssa kolme taimea: valkoisen, vaaleanpunaisen ja oranssipunaisen. Näistä kaksi tuli minulle ja yksi jäi naapurin Arjalle. Mutta väreistä ei ollut enää jakovaiheessa muistikuvaa. Ihanaa kukintayllätystä odottaen.. 🙂

Kerro muillekin:

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)