Parsapenkin perustaminen

Parsa on kevään ihana herkku – tankoparsa nimittäin. Olemme jo pari vuotta sitten istuttaneet pienen parsapenkin, ja sen innoittamana halusimme lisätä parsojen määrää. Vielähän emme ole edes ekasta penkistä saaneet syötävää, sillä kun parsan istuttaa juurakoista, joutuu odottamaan ensin kolme vuotta niiden vahvistumista ja vasta neljäntenä vuotena on lupa ottaa maistiaisia. Odotuksen palkitsee kuitenkin se, että parsapenkki tuottaa satoa jopa 20-30 vuotta joten kärsivällisyys kannattaa.

Koska parsa todella tuottaa sitten satoa jopa vuosikymmeniä kannattaa istutus tehdä huolella ja ajatuksella. Parsa ansaitsee parhaat mahdolliset kasvuolot ja kasvuvoiman. Tällä kertaa hankkimamme parsan juurakot olivat aivat mahtavan kokoisia ja todelle elinvoimaisia – niissä oli jo pieniä alkujakin.

Aiemmat blogin parsajutut löydät tästä:

Parsahan ei viihdy seisovassa vedessä joten jos löytyy sopivasti rinne mihin istuttaa on se otollisin paikka, kunhan on myös riittävän auringossa. Lisäksi istutuksessa kannattaa huomioida istutussyvyys, juurakoiden väli, juurakoiden “lonkeroiden” asettelu, lannoitus, juurakoiden peittäminen ja riittävä harju koko rivin päälle.

Lähde mukaan katsomaan miten meidän parsan istutus sujui ja millaisia vinkkejä meillä on jakaa. Minkälaiset istutuspaikat, lannoitus, mitä huomioitavaa parsan kasvatuksessa ja paljon muutakin parsa-asiaa tässä videossa:

Liityhän meidän YouTube– kanavan tilaajaksi, jos et jo ole. Ihanaa kevättä!

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)