Orvokit ovat kaupoissa!

Viime viikkona on satanut paljon ja kaikenlaista rakeista aina kaatosateeksi saakka. Sää ei ole suosinut ulkopuuhia, ja sisälläkin mennään tällä hetkellä sitä vaihetta pikku taimien kanssa että kastelu on ainoa tarvittava toimenpide. Tomaatit, chilit, esikot yms. on kaikki koulittu omiin ruukkuihin ja niihin on laitettu lannoitusta kakankakalla.

Pääsiäiseksi on luvattu hyvää säätä, toivottavasti se toteutuu. Ulkona ei tarvittasi kuin pari auringon lämmittämää päivää niin johan kasvu röyhähtäisi. Skillat ovat vasta aloittaneet kukinannan, krookukset ovat ihan siinä ja siinä ja tulppaanit pilkistelevät jo mullan seasta. Onnenpensaassa näkyy jo pienet keltaiset nuput.

Ulkoruukkuihin kannattaa hankkia narsisseja ja orvokkeja ja lisätä väriä vielä kohtuulliseen värittömään maisemaan.

Orvokit ovat saapuneet kauppoihin! En malta olla hankkimatta niitä joka kevät, sillä ne antavat jotenkin uskoa siihen että kasvu lähtee ja kukat nousevat maasta. Niillä saa tylsimmänkin ruukun tai istutusastian kukkimaan, ja sekaan voi laittaa maun mukaan erilaisia kevätsipulikukkia, murattia yms. Orvokki on kiitollinen kasvi joka jaksaa kukkia viikko toisensa jälkeen. Kun kasvusto ränsistyy, voi sen leitaka ja siitä parin-kolmen viikon kuluttua kukkii taas.

narsissi

orvokit

Edelleen on erinomainen aika lannoittaa: taimia sisällä tuleekin jo ravita jotta ne kasvavat vahvoiksi, havupuut, rodot, nurmikko, kukkapenkit, hyötytarha, omenapuut, marjapensaat – ne kaikki tarvitsevat lannoitetta aika ajoin ja siinä voi käyttää täsmälannoitteita tai yleislannoitteita.

 

 

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)