Oranssit ostokset

kevätostokset

Kevätaurinko saa aikaan viherpeukalon tykytystä ihan yllättäenkin, vaikka keskellä päivää. Lounastunnilla paikallisesta citymarketista tarttui mukaan kaksi paria puutarhahanskoja ja toisesta liikkeestä samettikukan siemeniä. Oranssit ostokset.

Kotipuutarhurin tärkeimmät välineet ovat kunnon hanskat ja työvaatteet varsinaisten puutarhatyökalujen lisäksi. Hanskoja kuluu meillä puhki monta paria kesän aikana. Eihän se mikään ihme ole, kun me kaksi möyrimme puutarhassa varhaasta keväästä syksyyn saakka.

Viime kesänä hankin itselleni elämäni ensimmäiset puutarhurin haalarit, ja voin lämpimästi suositella! Omat henkselihousuni löysin Bauhausin työvaateosastolta poistohintaan. Ei tarvitse huolehtia vaatteiden likaantumisesta tai harmitella housujen valumista työntouhussa. Eikä tosiaan syyttä ole puutarhurin haalareissa henkselit ja runsaasti taskuja. Haalarit ovat myös todella mukavat työntouhussa.

Hanskat ovat Nelson Garden merkkiset, mallia “Emmy touch” ja näitä minulla on ollut jo parina kesänä ja olen ne hyviksi ja kestäviksi todennut. Hinta ei päätä huimannut, sillä nämä löytyivät alelaarista vain euron hinnalla per pari. Harmi, ettei niitä ollut kuin kaksi paria, sillä olisin ostanut helposti kymmenen paria jos niitä vain olisi ollut. Kokokin oli täydellinen, koko 7 istuu käteen kuin nakutettu.

Nelson garden Emmy touch käsine   Uudet puutarhahanskat

Nelson Garden Emmy Touch. Ohut ja taipuisa käsine, valmistettu stretchnylonista, latex-suojaus. Vettä hylkivä ja pesunkestävä.

Tällainen lateksisuojattu hansikas pitää hyvin kosteutta, joten se sopii erityisen hyvin kevät- ja syyshommiin, sekä kasvimaa/keittiöpuutarhatöihin. Kesällä hanska on liian kuuma, ja silloin käytän puuvillahanskoja tai ohuita nahkavahvistettuja puutarhahaskoja – jos hanskoja tarvitaan. Keväällä ja syksyllä hanskat ovat ehdottomat, ja minulla ainakin välttämättömät sillä käteni kuivuvat mullan käsittelystä ja toisaalta ulkolämpötilatkin ovat vielä sellaisia, että hanskoja käsissä kaivataan.

Millaiset ovat sinun lempihanskasi?

Samettikukkia kasvatin itse viime vuonna satapäin, ja niin teemme tänäkin vuonna. Valitettavasti syksyllä unohdin ottaa omista samettikukista siemenet talteen, joten nyt ei auttanut kuin turvautua ostosiemeniin. Nämä samettikukat olivat edullisia, vain 0,50 eur/pussi. Siementen hinnoissa on eroja, taimimyymälässä oli tarjolla usean euron hintaisia siemenpusseja. Joskus siis tavallisista kaupoista voi tehdä edullisia löytöjä.

Samettikukka on helppo ja kestävä kesäkukka
Samettikukka on helppo ja kestävä kesäkukka

Samettikukat tuoksuvat voimakkaasti ja sietävät erinomaisesti paahdetta ja sadetta. Helppo kesäkukka, joka on mielestäni erityisen näyttävä nimenomaan massaistutuksina.

Käytän samettikukkaa myös keittiöpuutarhassamme koristeena ja hyötykasvina,  sillä tuholaiset karkottuvat luontaisesti kun eivät pidä samettikukkien tuoksusta. Istutimme viime vuonna samettikukkakujanteen pihaamme tulevan ajotien molemmille raunoille. Siitä tuli todella kaunis ja näyttävä – ja mikä parasta samettikukat tekivät sen minkä lupasivat: kukkivat taukoamatta koko kesän pakkasiin asti. Taimia esikasvatimme siemenistä noin 100 kpl, ja vastaava määrä on tänäkin vuonna kasvatuslistalla. Samettikukat sopivat myös todella hyvin ajotiemme päässä olevaan keltamullattuun autotallirakennukseen. Lue blogikirjoitus tästä.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)