Opas oikeanlaisen pumpun valintaan- millaista pumppua tarvitsen?

Kevät etenee kovaa kyytiä ja kohtahan onkin jo kesä! Kevät ja kesä tuovat monen moista tarvetta pumpata ja siirtää vettä paikasta toiseen. 

Voi olla että sulamisvesiä halutaan siirtää ojista, lammikoista tai kaivoista väljemmille vesille tai kun mökkikausi ja puutarhakausi käynnistyvät on saattanut herätä tarvetta ottaa kaivosta tai järvestä/joesta vettä puutarhakalusteiden ja terassien pesua varten tai sitten paljun täyttämiseksi. Lisäksi tulevat istutukset ja kasvimaan kylvöt vaativat nekin  kastelua. Mutta jos vesijohtovettä ei ole saatavilla tai jos haluaisi hyödyntää pihakaivojen tai vesistöjen vesiä kastelussa niin tarvitaan oikeanlainen pumppu ja letkuja veden siirtämiseksi oikeaan paikkaan oikealla paineella.

Itse olen törmännyt pumpun valinnassa siihen että pumppujen käyttötarkoitus ei ole sitten kuitenkaan vastannut sitä oikeaa tarvetta. Useita pumppuja olen hommannut ihan ketjuliikkeistä saatavilla olevista valikoimista mutta valittavana olleiden pumppujen kirjo ei ole kuitenkaan ollut päätä huimaava ja vikahankintoja on tullut tehtyä. Milloin nostokorkeus ei ole riittänyt – milloin taas pumpun teho ja käyttötarkoitus ei ole vastannutkaan sitä oikeaa tarvettani. Tämä on johtanut siihen että ylimääräisiä pumppuja on alkanut kertymään nurkkiin ja rahaa ja aikaa on palanut kun kokeilut ovat seuranneet toisiaan. Mikä siis avuksi oikeanlaisen pumpun valintaan oikeaan käyttötarkoitukseen?

Ilokseni huomasin että Gardena tarjoaa omilla nettisivuillaan monenlaisia oppaita ja tukisivuja. Sieltä löytyvät mm. ilmainen ohjelma puutarhan suunnittelua varten ja vaintaoppaita esimerkiksi robottiruohonleikkurin hankintaan. Uutena asiana löysin sieltä myös Pumppujen valinta – oppaan.

Oppaat ovat mukavasti löydettävissä selkeiltä sivuilta Tukipalvelut- välilehden kautta.

Mielestäni hieman harhaanjohtavasti puhutaan oppaasta, kun kyse on enemmänkin sovelluksesta, jonka monivalintojen kautta saa tuloksena suosituksen oikeasta tuotteesta. Ehkäpä siis ennemminkin pumpun valitasovellus – yhtä kaikki hyvin toimi ja on ilmainen!

Miten valintaopas sitten toimii ja mitä se tarjoaa? 

Itse olin hieman hämmästynyt että pumppuja on saatavilla niin monenlaisia moneen eri käyttöön. Ei ihme jos ei omat uppopumppuvalintani ole aina osuneet oikeaan 😊 Valintaopas tosin ymmärrettävästi tarjoaa vaihtoehdoiksi vain Gardenan omia pumppuratkaisuja mutta antaa hyvän kuvan oikeanlaisen pumpun tarpeesta oikeanlaiseen käyttötarkoitukseen ja ympäristöön. On siis suuri merkitys sillä mistä vettä pumpataan, millaista vettä se on ja kuinka suuri on pumppaustarve.

Pumppuja on siis eri tarkoitukseen tehtynä monenmoisia. Löytyy puutarhapumppuja, uppopumppuja, sadevesipumppuja, painevesiyksiköitä, painevesipumppuja, uppopainepumppuja ja jopa ohjelmoitavia älypumppuja erilaisiin kastelutarpeisiin. Valintaa helpottamaan Gardena on tehnyt valintaoppaan jonka peruskysymysten avulla opas kartoittaa ja antaa suosituksia juuri omaan käyttötarkoitukseen sopivista Gardenan pumpuista. 

Ensimmäisessä vaiheessa oppaassa määrittelet yksinkertaisesti pumppaamisen käyttötarkoituksen. Valintoja on kolme: tyhjentämiseen, kastelemiseen vai kotitalouden vedenjakeluun. 

Kunkin ensimmäisen vaiheen valintakohta pitää sisällään selventävän ja tarkentavan Info – kohdan jossa ohjeistetaan tarkemmin mihin käyttöön eri kategorioiden tuotteet soveltuvat parhaiten. Tästä on suuri apu kun alkaa miettiä omaa pumppaustarvettaan- tulee tällä tavoin aloitettua heti oikeasta kategoriasta pumpun valintaa.

Seuraavissa vaiheissa (joita muuten on maksimissaan kahdeksan) teet valintoja pumpattavan veden laadun/likaisuuden, nosto syvyyden , siirtokorkeuden , letkun/letkujen pituuden ja halkaisijan, kastelulaitteiden lukumäärien ja siirrettävän vesimäärän suhteen. Valintojesi edetessä parhaiten käyttöösi soveltuvien Gardenan pumppujen ehdotusten määrä pienenee. Ja lopulta tarjolla on vain muutama soveltuva pumppu juuri sinun käyttötarkoitukseesi. On erinomaista että saa/joutuu miettimään myös esimerkiksi siirtokorkeutta ja letkujen pituuksia- kokemuksesta voin sanoa että juuri noilla seikoilla on paljon merkitystä tehokkaassa veden siirtämisessä.

Pumppujen valintaopas on todella helppo ja näppäräkäyttöinen ja osaa kysyä juuri niitä kysymyksiä joita itse ei aina osaa itseltään kysyä kun pumppua on hankkimassa. Onhan sillä toki suuri merkitys pumppaatko kaivovettä vai vettä järvestä ja mihin käyttöön. 

Uskon että Pumppujen valintaoppaasta on iloa ja hyötyä myös sinulle kun veden siirtäminen paikasta toiseen tehokkaasti on ajankohtaista. Ja oppaan avulla säästyy melko varmasti ihan hutihankinnoiltakin.

Seuraavan kerran kun astelet rautakauppaan tai myymälöiden puutarhaosastolle niin oppaan avulla saatu lopputulos antaa varmuuden ja tiedon siitä millaista pumppua ja millä ominaisuuksilla on erityisesti hakemassa myymälöiden valikoimasta.

Ja eiku pumppamaan!

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)