Onnistumisia ja epäonnistumisia

Puutarhoihin kaupungissa ja maalla kuuluu hyvää. Keskikesä on hellinyt ja edistanyt kasvua muutamien hellepäivien myötä, ja se on tehnyt hyvää. Mutta myös epäonnistumisia on koettu etenkin hyötytarhan puolella.

köynnöspinaatti

Aiemmin keväällä kerroin köynnöspinaatin haasteista kasvattamisen suhteen. Näin upealta se näytti muutama päivä sitten. Onnistumisen iloa. Lue köynnöspinaatista tästä.

Myös uusi perennapenkki on lähtenyt hienoon kasvuun, koleasta ja märästä kesästä huolimatta. Tämän kukkapenkin tein pääasiassa jakotaimista. 

kukkapenkki

Uusille köynnökset kasvavat vahvasti. Flammentaz- köynnösruusu on nupuillaan ja jopa iso, naapurin pihasta siirretty köynnöskuusama on juuri aloittamassa kukinnan.

köynnöskuusama         flammentaz

Perunamaa on ainakin varsien perusteella hyvässä kasvussa. Pari viikkoa sitten toiveikkaina jo etsimme josko perunoita olisi muodostunut, mutta vielä täytyy malttaa hetki omien pottujen kanssa.

perunamaa

Hyötypuutarhassa ja keittiöpuutarhassa on koettu myös epäonnistumisia. Pavut eivät ole muutamaa hassua taimea lukuunottamatta taimettuneet – liekö kylmä ja kostea kesä ollut syynä. Tänään laitoin vielä uusia pavunsiemeniä maahan, niistä saadaan satoa jos saadaan. Koskaan ennen ei ole liotetut pavunsiemenet aiheuttaneet tällaista pettymystä. Myös monet muut keittiötarhan kasvit ovat aika heikossa hapessa näinkin pitkällä kesää. Salaatit ovat pienellä taimella vasta, tilli samoin. Punajuurista ei näy kuin muutamia naurettavan pieniä alkuja, eikä porkkanakaan nouse nopeasti ja runsaasti kuten yleensä.

Syksyllä kylvetyt talvivalkosipulit ovat upeassa kasvussa, toivottavasti sipuliosat ovat yhtä komeita kuin pitkät ja vahvat varret.

Säällä täytyy olla vaikutusta asiaa, niin monella muullakin kotipuutarhurilla näyttää olevan haasteita tänä vuonna. Mutta kokeilun iloa ei voita mikään, eikä aina voi onnistua 😀  Vaikka haluaisikin.

Ihania kesäpäiviä!

Kerro muillekin:

One Comment

  • MaLi Heinonen

    Kiitos, että saimme tulla päivittämään ent. Ylä-Heinosen tilan pihan ja rakennukset. Kaiken kiireen keskellä ehditte esitellä meille paikkoja. Ei voi muuta kuin ihmetellä kuinka paljon olette saaneet tehdyksi vanhaa kunnioittaen. Jatkakaa sillä samalla tekemisen palolla. Aurinkoisia kesäpäiviä koko pesueelle koiria unohtamatta.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)