OmaPiha 2014 puutarhamessuilla Helsingissä

Eilen vietimme mukavan päivän Helsingin Messukeskuksessa, jossa järjestettiin Oma Piha 2014 messut. Kevätmessuilla on itseasiassa neljät messut yhtäaikaa: OmaPiha, Oma Koti, OmaMökki ja Sisusta!-messut. Paljon katsottavaa siis yhdelle kertaa, ja me keskityimmekin OmaPiha– messujen antiin.

L1000763       L1000784

Tänä vuonna messujen yleiskoristelualue oli todella värikäs ja istutukset oli toteutettu pääasiassa laatikoilla, joita oli valtavia määriä, ja laatikoilla oli tehty myös korkeita istutusalueita eri tasoihin. Kasvillisuus oli eri värisiä ja erilaisia kevätsipuleita – pääasiasssa tulppaaneita, havukasveja sekä paljon oli esillä myös metsänpohjaa eli kunttaa.

L1000767 L1000755

L1000799 L1000800

Värejä oli kasveissa, kalusteissa ja jopa aidoissa. Tässä hauska ja erilainen idea lauta-aitaa, piristäisi ohikullkijoita varmasti 😀 Ja tämä kaunis leikkimökkikin tuli bongattua messuilta, kokoa sillä oli niin paljon että menisi kyllä kunnon piharakennuksesta.

L1000796 L1000790

Osallistuin iltapäivällä Boschin ja Biolanin yhteiseen bloggaritapahtumaan, jossa saimme paljon tietoa puutarhatrendeistä, Biolanin lannoitteiden tuote-uutuuksista sekä Boschin puutarhatuotevalikoimasta. Istutimme yrttejä Biolan Ilo altakasteluruukkuihin ja jutustelimme mukavalla porukalla.

Biolan kasvupanos  Biolan ruukut ja yrtit

Biolanin panos- lannoitteet: Syyspanos, Kasvupanos ja Istutuspanos ovat käyttävalmiita lannoitteita esim. omenapuiden ja marjapensaiden lannoittamiseen. Nimi kertoo suoraan käyttötarkoituksen: Istututuspanosta käytetään uusia istutuksia tehdessä, Kasvupanosta lannoittamiseen kasvukauden aikana ja Syyspanosta syksyllä takaamaan ravinteet. Lannoite on maatuvassa kartonkilieriössä, ja käyttö on helppoa sekä siistiä. Reikä maahan rautakangella, panos maahan ja sen kansi rikotaan – päälle multaa ja lannoittaminen on tehty. Saimme kokeiltavaksi näitä lannoitteita, ja palaan käyttökokemuksiin myöhemmin.

Bosch ruohonleikkuri

Boschilla on valtava valikoima puutarhatyökaluja, joissa tänä päivänä käytetään kestäviä Litium Ion akkuja. Meille demottiin robottiruohonleikkuria, jonka voi ajastaa leikkaamaan rajattu nurmialue vaikka joka päivä! Vaivattoman puutarhurin valinta, ja kun nurmikko hoituu itsekseen jäisi paremmin aikaa muuhun puuhasteluun pihassa. Leikkuri leikkaa kerrallaan juuri sopivasti ja riittävän usein, jolloin haravoinnille tai nurmijätteen keräämiselle ei ole tarvetta. Meillä on omassa puutarhassamme ns. paraatinurmikkoalue, jolla tällainen voisi olla aika passeli – sen nurmikon kun haluamme olla niemensä mukaisesti aina paraatikunnossa. Boschilla oli isolla osastolla mahdollisuus paitsi tutustua myös kokeilla eri tuotteita: moottorisahoja, hiomakoneita, oksasilppureita jne. Hyvä mahdollisuus tutkia tuotetta ja saada käyttötuntumaa ennen hankintapäätöstä.

Puutarhamessuilla osastot ja myyntipisteet pullistelivat taimia, työvälineitä, hanskoja, mukuloita ja kasveja. Hyvä mahdollisuus tehdä löytöjä ja täydentää omaa puutarhaa. Messut ovat auki tänään ja huomenna, joten kannattaa lähteä nauttimaan keväästä messukeskukseen, siellä kirjaimellisesti kukki!

Garde girl
Nappisostos, Garden Girl essu puutarhapuuhiin

Aurinkoista viikonloppua. Katselin tuleviä lämpötiloja, ja tänne meillepäin on lupailtu klo 03.00 olevan vain  -1 astetta pakkasta, muuten mennään jo lämpöasteiden puolella. Kevät on tullut!

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)