Nurmikon kevätlannoitus

Kevätkosteutta kannattaa hyödyntää. Lannoitimme viikonloppuna myös nurmikon. Kevätlannoitus annetaan heti lumen sulamisen jälkeen. Lannoitustarve riippuu nurmikon käyttötarkoituksesta ja leikkaustiheydestä. Leikkuujäte kannattaa aina jättää nurmikolle jos mahdollista, sillä se palauttaa ravinteita takaisin maaperään. 

Käytimme lannoitukseen Kevätpuutarhamessuilta kokeiltuun saatua uutuutta, Biolan Nurmikkolannoitetta. Se on rakeinen, nurmikentille tarkoitettu erikoislannoite. Biolan Nurmikkolannoite  sisältää puhtaita luonnon raaka-aineita: Kompostoitua broilerinlantaa, rypsirouhetta, korallikalkkia, melassia ja merileväjauhetta. Ravinteet ovat eloperäisessä, pääosin hidasvaikutteisessa muodossa. Näin ravinteet eivät huuhtoudu veden mukana ja riittävät antamaan nurmikolle tuuhean kasvun koko kasvukaudeksi.

Biolan nurmikkolannoite

Nurmikkolannoitetta käytetään keväällä uuden kasvun alkaessa 5 litraa/100 m².  Biolan Nurmikkolannoitteessa on mukana helppoliukoista kalkkia, joka neutraloi maan happamuutta, joten erillistä kalkitusta ei tarvita. Mikäli nurmikkosi on kuitenkin pahasti sammaloitunut, lue täältä vinkkejä sen parantamiseen.

Lannoite on tutun oloista “kanankakkaa” väriltään. Raekoko on tavallista puutarhalannoitetta pienempää. Tuote on riittoisaa.10 litran säkillinen riittää nurmikon vuotuislannoitukseksi 200 m²:lle. Nurmikkolannoite oli helppo heitellä nurmialueille. Tuotteesta tuli lievä kanankakkamainen haju, ja koirat näyttivät tykkäävän siitä sillä yrittivät syödä lannoitetta nurmikosta ja toisaalta kierivät lannoitulla nurmella villisti 😀

Biolan uusi nurmikkolannoite

Nyt kelpaa odotella sadetta, jota on luvattu – ravinteet pääsevät liukenemaan maahan ja pian nurmikko vihertää –  samalla kun koko puutarha herää todella uuteen kasvukauteen.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)