Nurmikon kevätkunnostus ja lannoittaminen

Yksi kevään työ on nurmikon kunnostaminen. Me aloitimme sen puutarhamme ns. paraatinurmikosta, joka on noin 50 m2:n nurmiala jonka perusparansimme viime vuonna. Muu nurmikko saa vielä kuivua ennenkuin siihen voidaan kynnet iskeä.

Nurmikon kevätkunnostus alkaa haravoinnilla jos siihen on tarvetta. Ilmastointi on myös toimenpide joka olisi tässä yhteydessä järkevä tehdä. Ilmastuksessa on siis kyse siitä että nurmikko ”reiitetään” tekemällä siihen viiltoja tai reikiä. Tämän jälkeen nurmen pintaan voi haravoida hiekkaa. Nurmikko saa näin paremmin ilmaa ja kasvualusta parantuu. Tämä auttaa myös sammaleen torjunnassa. Me käytämme käsikäyttöistä Lidl- kaupasta ostettua ilmastoinpyörää, jolla jossakin vaiheessa kasvukautta käydään nurmikko läpi. Ilmastoinnin voi tosiaan tehdä myöhemminkin kasvukauden aikana.

Nurmikko on tärkeää lannoittaa säännöllisesti joka tai joka toinen vuosi. Meillä sykli menee siten että lannoitamme ja kalkitsemme vuorovuosin. Näin nurmikko on pysynyt elinvoimaisena ja vihreänä eikä sammaloitumista juurikaan ole.

Nurmikon lannoittaminen

Levitimme nurmikolle lannoitteeksi Kekkilän Luonnonmukaista Puutarhalannoitetta joka on kasviperäinen koko puutarhan ja nurmikon yleislannoite. Sitä saa kätevässä  10 litran pakissa jonka kanssa on helppo työskennellä. Kyseessä on luomulannoite joka antaa pitkään kasvuvoimaa sillä se liukenee hitaasti kasvien käyttöön.

Lannoite on miellyttävää mursketta joka ei haise. Sitä oli helppo käyttää sillä se levisi hyvin tasaisesti nurmikolle. Tätä samaa lannoitetta voisi käyttää nurmikon lisäksi myös vihannesmaahan, marjapensaille ja hedelmäpuille.

Kekkilä Luonnonmukainen Puutarhalannoite

Lannoittamalla varmistat nurmikon hyvinvoinnin joka näkyy komeana vihreänä nurmikenttänä. Kevätaika on muuten loistava aika kitkeä nurmikolta rikkakasvit sillä ne lähtevät kosteasta maasta melko vaivattomasti. Mm. voikukkasodan aika on kohta.

Kekkilän sivuilta bongasimme näppärän lannoiteaapisen, joka auttaa oikeiden tuotteiden valinnassa. Lannoitteitahan löytyy melkein mille tahansa joten valinnanvaraa on paljon.

Kerro muillekin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)