Nuorten hedelmäpuiden suojaaminen

Ihana aurinko on hellinyt tänään vaikkakin tuuli teki ilmasta lähipäiviä koleamman. Plussalla mennään silti ja puutarhassa voi touhuilla edelleen yhtä sun toista kun maa on sulana. Nyt on viimeiset hetket hoitaa nuorten hedelmäpuiden suojauksen kuntoon. Rusakot, peurat yms. eläimet nautiskelevat mielellään nuorten hedelmäpuiden rungosta, varsista ja oksista ja voivat aiheuttaa monenlaista haittaa, jopa peruuttamatonta ja puun kuolemaan johtavaa.

Kiepsautimme tänä kesänä istutettujen päärynäpuiden ympärille jyrsijäverkkoa kahteen kerrokseen siten että suojasta saatiin riittävän korkea. Jos lunta tulee reilusti, kannattaa huomioida että se nostaa maanpintaa ja helpottaa eläimen pääsemistä apajille. Parempi siis laittaa varman päälle korkeampi suoja.

Tällaiset jyrsijäverkot ovat näppärää kiinnittää esimerkiksi nippusiteillä ja verkot voi hyödyntää vuodesta toiseen mikä on ekologista ja järkevää. Taimien mukana usein tulevat muoviset kiepautettavat runkosuojat eivät mielestäni tarjoa riittävää suojaa – ovat toki tyhjää parempia mutta suosittelen hoitamaan homman kerralla kunnolla niin ei tarvitse myöhemmin katua eikä harmitella.

Suojaamalla rungon voimme huoletta jäädä odottamaan ensi vuotta ja vuosi vuodelta paranevaa hedelmäsatoa. Meidän kesällä istutetuista päärynöistä toinen teki jo heti ensimmäisenä kesänä pienen päärynän. Nam!

Toivottavasti saamme aurinkoisia päiviä lisää. Ihanaa sunnuntaita!

Kerro muillekin:

One Comment

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

error

Tykkäsitkö blogista? Seuraa ja kerro muillekin :)